Že zdaj je jasno, da prenova Lenta ne bo zaključena do 31. maja. Kaj to pomeni za izvedbo Festivala Lent?

V Mariboru trenutno potekajo obsežna gradbena dela na Lentu, ki počasi dobiva novo podobo. Domačinom in lastnikom lokalov največ preglavic povzroča spremenjen prometni režim in predvsem pomanjkanje parkirišč.

Že zdaj je jasno, da prenova ne bo zaključena do 31. maja, kot predvideva pogodba z izvajalcem. 

Nezadovoljstvo prebivalcev Lenta in gostincev želijo na občini zmanjšati z info točko

Največ del na Lentu je trenutno na območju med Kopališčem Pristan in Starim mostom, gradbeni stroji so tudi že zabrneli proti Titovem mostu.

Jernej Flajšman, iz projektne pisarne Mestne občine Maribor, je povedal, da je »eden izmed razlogov za zamudo ta, da smo imeli izredno slab kataster komunalne infrastrukture. V bistvu je bilo veliko prilagajanj na samem mestu, spreminjanja projektne dokumentacije in to vzame veliko časa.« 

Končni stroški prenove Lenta naj ne bi presegli načrtovanih 7,7 milijona evrov. Nezadovoljstvo prebivalcev Lenta in lastnikov lokalov želijo na občini zmanjšati z info točko, kjer sprejemajo tudi morebitne pritožbe.

Flajšman je dodal, da so z prebivalci »v nenehni komunikaciji, v bistvu rešujemo probleme, v kolikor do njih pride. Dostope do vseh lokalov stanovanj imamo ves čas gradnje omogočene, je pa dejstvo, da tukaj gre za gradbišče.«

Kaj to pomeni za Festival Lent?

Medtem v Narodnem domu Maribor pri organizaciji Festivala Lent kljub prenovi promenade pripravljajo vse potrebno za izvedbo dela programa tudi ob Dravi.

Maša Stošič, ki skrbi za odnose z javnostmi, je dejala, da bo »letos na Lentu Jurčkov oziroma Večerov oder, na isti lokaciji, kjer je bil lani. Ni pa še določeno, v katero smer bo obrnjen. Obstajata možnosti proti Titovem mostu ali proti Ulici Kneza Koclja. Odvisno bo od tega, kako daleč bo obnova Lenta. Ob Dravi bosta tudi oder v Sodnem stolpu in na Minoritih.«

So pa že znani nekateri nastopajoči, ki bodo letos na odrih od 23. junija do 1. julija. Poslastica bo že 35. izvedba Folkarta, na Glavnem odru bodo igrali Joker Out in Vlado Kreslin. Na odru komedije Minoriti bodo Tadej Toš, predstava Boeing boeing in Ljubezen gre skozi želodec.

Zaenkrat pa še ni znan odgovor na vprašanje, ali bodo gradbena dela zaključena do prvega festivalskega dne. Flajšman je dodal, da bo to znano v prihodnjih tednih.

Večino stroškov obnove Lenta, več kot pet milijonov evrov, je zagotovila Mestna občina Maribor, iz evropskega in državnega proračuna pa je za ta projekt namenjenih še 2,4 milijona evrov.

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Sloki (ni preverjeno)

Ah če pa delajo pooočasiiii. Bil v soboto dopoldan na Lentu, noben ne dela, gradbišče stoji. V vsaki normalni državi se pri takem projektu izkoristi vsak sončen dan, vikendi, tudi noči, če je poitrebno. Samo da se čimprej konča in meščanom omogoči normalno življenje. Pr nas pa po balkansko, lagano. Ni čudno, da ne bo v roku končano. Upam, da so visoki penali v pogodbi in bo občina zamudo vsaj zakasirala. Ta občinska jajca, da je kataster komunalne slabo urejen in da je to razlog za zamude, pa so navadna jajca. To je treba preveriti in urediti pred začetkom projekta!

pohorskisvizec (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

a je tebi bik v glavo prdnil
da si tak fuknjeni

In reply to by Sloki (ni preverjeno)

Jaja (ni preverjeno)

Tebi pa krava, tele mamino.

In reply to by pohorskisvizec (ni preverjeno)

Beno Zidarič (ni preverjeno)

Koliko objektov si ti vodil in zgradil? Po moje kokodakaš kot politik ,ki pojma nima!

In reply to by Sloki (ni preverjeno)

Mari-bor-čan (ni preverjeno)

No, to pa je res presenečenje. Kdaj je bilo v Mariboru kaj narejeno v roku? Vsi se spomnimo 200 m Streliške, ki so jo "gradili" leto dni. Pa zdaj krožišče na Kardeljevi v krogu 50m, kot da delajo dvorano. Tudi ta malenkost gotovo ne bo gotova v roku. Verjetno bo razlog huda zima in potem suša, pa še kaj bodo nesposobnjakoviči natvezili. To je samo zato, ker nihče ne odgovarja za zamude. V normalnem svetu za to obstajajo penali. Pri nas pa dobijo pohvalo. Avtocestni odeski se v takih rokih zgradijo, pri nas pa je 200-300m ceste stršanaki podvig in zamude nekaj običajnega. Bananistan.

gost377383 (ni preverjeno)

tote je tui sneg preseneto

Kaco (ni preverjeno)

Letos bodo vse prireditve na novi brvi.

Rola (ni preverjeno)

Sem slišal da si je arso od nekdaj želel skočiti z mostu v Dravo a je ta stari most previsoki pa je zgradil bejbi brv. He, he,

In reply to by Kaco (ni preverjeno)

Tafgo (ni preverjeno)

Ful dobra fora stari!

Sej ne, da je Studenška brv že celo večnost, da ne omenjam mosta na otok in zelo nizkega Dvoetažnega.

In reply to by Rola (ni preverjeno)

Franci Gorkež (ni preverjeno)

Letos z mesecem majem, se bo začelo tudi graditi okoli centralnega mestnega jedra Rogatec. [Pošta 3252] cesta dolžine 1,3 kilometra! Prebivalci obmejnega majhnega mesteca jo čakajo že približno 25 let 😄

Rafko Božič (ni preverjeno)

Ne niti približno! Obvoz ceste skozi strogi center, se planira več kot 30let. Upamo da niso na DARS že pozabili na dober 1km asfalta skozi 3252 ROGATEC!

In reply to by Franci Gorkež (ni preverjeno)

K8, K9 (ni preverjeno)

Veliko projektov se financira tudi iz skladov EU direktno iz Bruslja. Vsak projekt je časovni omejen, tudi cesta v Rogatec mislimo da. Zato so zaštartali projekt letos,kot je vidno iz občinskega odloka in uradne evidence,ki se vleče okrog 30 let.ŝe dobro da jim ni zmanjkalo papirja.❤️😝

Zmago Plemjeniti (ni preverjeno)

1 km asfalta = cca. 30 let projektiranja in čakanja! Lepo ❤️😁❤️

Kranvogel (ni preverjeno)

Kaj to pomeni za festival Lent? Čisto nič, ker se na Lentu v času festivala dejansko nič več ne dogaja. Mestni pametnjakoviči so rekli, da stojnic in gostinske ponudbe več ne bo, ker se ne vidi Drave. Da crkneš - zvečer je itak tema, Drave noben ne gleda, le v času festivala Lent se lahko pride mariborski malomeščanski folk malo nažret in kazat. In zdaj so jim še to vzeli - pol pa jokajo, da je mesto mrtvo. Lent je gotov, morda je bolje, da se preimenuje v festival Poper.

fuck off (ni preverjeno)

Ne bo škode, ker bo itak zopet 900.000 obiskovalcev Lenta - kot vedno laže tale večni prevarant Rokavina!

Lentar (ni preverjeno)

To ni prenova, to je uničenje.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice