Garažna hiša v Ulici Pohorskega odreda že leta sameva. V njej lahko prej kot avte, najdemo pločevinke piva, plastične vrečke in poleg druge odpadne embalaže celo sedežno garnituro.

Pritlična etaža severne garažne hiše je urejena in plačljiva, zgornja etaža pa je delno zaprta že od leta 2011.

»Garaža je normalno funkcionalna, je pa zgornja etaža v slabem stanju, potrebna temeljite obnove zaradi zamakanja in je zaradi varnosti, obremenitev konstrukcije, delno zaprta,« povejo na Mestni občini Maribor.

»Zgornjo etažo je potrebno gradbeno sanirati,« razlagajo na Mestni občini Maribor. Saniranje naj bi zajemalo hidroizolacijo z asfaltiranjem in opremljanje z ustrezno opremo. 

Prenova ali popolna rušitev?

Na vprašanje, ali lahko končno pričakujemo prenovo garaže, na Mestni občini Maribor odgovarjajo, da bo k pripravi tehnične dokumentacije Mestna občina Maribor pristopila letos, pri čemer se bo izdelala analiza statične stabilnosti objektov in definiralo ekonomsko in gradbeno smiselne ukrepe.

»Mestna občina Maribor mora pred kakršnimi koli ukrepi preveriti statično stabilnost objekta in določiti ekonomsko smiselnost sanacije objektov. Stanje, ki trenutno je na terenu, je posledica izvajalca in investitorja del, ki sta kasneje infrastrukturo v takšnem stanju prenesla na Mestno občino,« razlagajo na občini.

Dogovori o tem, ali bo po prenovi garažna hiša plačljiva, so še v teku, pravijo na občini.

V pritlični etaži severne parkirne hiše je 108 parkirnih mest. V drugem delu garaže je po oceni upravljalca na voljo še dodatnih 130 parkirnih mest.

V primeru sanacije obstoječega objekta, bo število parkirnih mest ostalo nespremenjeno. 

»Če se bo izkazala potreba po rušitvi objekta in postavitvi novega, bo število parkirnim mest predmet projektne dokumentacije, ki se bo uskladila z zakonskimi zahtevami po številu parkirnih mest na obravnavanem območju,« pa še dodajajo na občini.

Komentarji (1)

11 (ni preverjeno)

Ugoden apartma za koriščenje bonov.

Starejše novice