Foto: Jure Banfi
Slovenski košarkarski as Goran Dragić je obiskal Maribor in slavnostno otvoril prvo pametno košarkarsko igrišče v vzhodni Sloveniji.

Slovenski košarkarski zvezdnik je namenu predal prenovljeno igrišče, ki je odslej »pametno«. Na Taboru se je zbrala množica obiskovalcev, ki je Gorana Dragića navdušeno pozdravila pri odprtju novega igrišča. 

Na otvoritvi je bil tudi mariborski župan Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved, pa tudi otroci iz Košarkarskega kampa Gorana Dragiča, 3X3 Maribor, Žensko košarkarsko društvo Maribor, svetovno znani Dunking Devilsi ter kralj rime Emkej.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Igrišče je nastalo v sklopu velikega dobrodelnega projekta #podamdaigram, s katerim želi Dragić prenoviti košarkarska igrišča po Sloveniji.

Pred dvema letoma je v Ljubljani odprl prvo pametno košarkarsko igrišče v Sloveniji. Že takrat je povedal, da je njegova želja, da podoben projekt uspe tudi v Mariboru in drugih mestih.

Ureditev igrišča v štajerski prestolnici je za eno leto zamaknila epidemija, a zdaj je Gogijevo pametno igrišče končano tudi v Mariboru.

Na Taboru je tako nastalo prvo pametno igrišče v vzhodni Sloveniji, ki združuje šport, izobraževanje in zabavo.

Foto: Jure Banfi

Do interaktivnih vsebin vodijo QR kode

Največja posebnost igrišča so informacijske table z osnovnimi in naprednimi košarkarskimi vajami, ki jih je zasnoval Goran Dragić. Vse vaje so interaktivno obogatene preko spletno športno-izobraževalne platforme, do katerih vodijo QR kode.

Igrišče je namenjeno predvsem rekreaciji in organizirani vadbi mlajših košarkarjev. Cilj je, da se otroke potegne stran od ekranov in se jih vrne na igrišča ter da košarka v Mariboru s tem dobi nov zagon. 

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vgou (nepreverjen)

Goran je nekaj prispeval za Maribor ,kdaj bo Arsenovič ,ki se ima za športnika ? Samo drobtinice iz mize dobimo Mariborčani .

Zikollino (nepreverjen)

Bravo Goran, bravo župan z ekipo ...

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Pobuda, vredna vse pohvale. Zelo lep dogodek in odlično igrišče. Škoda da "proizvajamo" igralce za druge namesto da bi imeli dobro ekipo v Mariboru.

Danvid (nepreverjen)

Sešek pa v hlačah ha,ha,ha sramota.

TABORČAN (nepreverjen)

SAŠKO PM GNOJ

Starejše novice