Na Trgu generala Maistra je danes začelo obratovati Čarobno drsališče Maribor, ki je po besedah direktorice Zavoda za turizem Maribor – Pohorje 'najlepše drsališče v državi'.

Tik pred božičem je Maribor dobil drsališče na prostem, ki so ga poimenovali Čarobno drsališče. Atraktivno drsališče, kakšnega Maribor še ni imel, stoji na Trgu generala Maistra pred Prvo gimnazijo.

Prvi drsalci so ledeno ploskev preizkusili ob 10. uri, že prvi dan pa je na razvejanem drsališču zelo živahno. Na drsalkah se je preizkusila tudi sama direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje Doris Urbančič Windisch.

»Silvestrovanje bo tudi potekalo na drsališču vse do druge ure zjutraj s penino v roki na ledu. Zato vsi tisti, ki so bolj športno usmerjeni in si želijo drsanja vabljeni sem. Sicer pa bi predlagala, da bi vsi, ki bodo prišli sem v tem decembrskem času sprehodijo čez celotno mesto in doživijo utrip celotnega mesta in vseh trgov, kajti vsak trg ponuja nekaj drugačnega in nekaj specifičnega,« nam je iz drsališča povedala Urbančič Windischeva. 

Drsališče odprto vsak dan vse od 2. marca

Ob drsališču bo poskrbljeno tudi za gostinsko ponudbo, drsanje pa bo možno vsak dan od 10. do 21. ure, vse do 2. marca. Izjema je Silvestrovo, ko boste lahko z drsalkami na nogah zadrsali v novo leto in vztrajali vse do 2. ure leta 2019.

»Celotna površina ledne površine je 800 kvadratnih metrov, sama drsalna ploskev je 450 kvadratnih metrov, ostalo pa je drsalna steza,« je povedal direktor družbe MOPA Bojan Šušteršič

Vstopnina bo znašala dva evra za mladoletne in tri evre za odrasle. Na drsališču si boste lahko izposodili tudi vso potrebno opremo. Obvezna oprema so drsalke in čelada, za najmlajše bodo oddajali tudi hojice. Drsalke in hojice bodo stale dva evra, čelada 2,5 evra.

Ljudje navdušeni nad lokacijo drsališča

Z drsališčem opravlja MOPA, ki bo pripravljala tudi številne športne dneve za šolarje, animacije, rojstne dneve in druge dogodke. Še posebej živahno bo po vsej verjetnosti tik ob koncu obratovanja, ko bodo na sporedu zimske šolske počitnice.

»Prvi vtisi so več kot odlični. Vsi pozdravljajo idejo. Ljudje so navdušeni nad to lokacijo, gre za res umestitev v pravljični del mesta in smatram, da smo se odločili pravilno,« nam je še zaupala Urbančič Windischeva. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice