Bliža se 23. november, ko bo Maribor zažarel v prazničnem soju, že nekaj let pa zori ideja o razvejanem in atraktivnem drsališču na Trgu Generala Maistra. Pa se bo ta letos realizirala?

Že pred dvema tednoma smo govorili z direktorico Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Doris Urbančič Windisch, ki nam je zaupala, da si letos na zavodu želijo atraktivnega drsališča, katerega vrednost ocenjujejo na okoli 120.000 evrov. Podobno drsališče v Ljubljani sta lansko leto v celoti pokrila dva večja sponzorja, ker pa ni v Mariboru nihče od odgovornih razvil ideje do te mere, da bi jo predstavili mariborskim podjetjem, je za sponzorstvo prepozno.

Mestni proračun za letošnje drsališče namenja 50.000 evrov, a med zavodom in občino še ni prišlo do sklenjenega aneksa k pogodbi, ki bi zagotovil omenjena sredstva. Če bi se odločili za atraktivno drsališče, bi tako na pleča postavljavca drsališča in izvajalca programa padlo 70.000 evrov. Če tega ne bo, bo drsališče ostalo na isti lokaciji kot doslej.

Soglasja je bilo treba popraviti in dopolniti

Ponovno smo se odločili pri direktorici preveriti uspešnost pridobivanja soglasij, saj bi naj po napovedih ta bila pridobljena do 31. oktobra. 

A zaradi popravkov še čakajo na odgovore: »Bile so določene zadeve, ki jih je še bilo treba popraviti, dopolniti, nadgraditi, da bi bile sprejemljive, in to smo mi ponovno vložili in čakamo odgovor s strani ZVKD in ZVD.«

Ne želimo več polepljenih plakatov in transparentov

»Potem pa izbiramo tri ponudnike. Na podlagi ugodnosti in izgleda po vzoru zagrebškega, graškega ali ljubljanskega drsališča bomo potem izbrali najbolj dostopno ceno in najlepši izgled ter da bo to na nekem ustreznem nivoju – brez polepljenih plakatov in transparentov in tako naprej. Tega si več ne želimo. 
Iskali bomo tudi ponudnika, ki bo nek del izvajal samostojno, na podlagi tega, da bo imel smiselno umeščeno ponudbo in da si bo lahko s tem pokrival strošek drsališča,« pojasnjuje Urbančič Windischeva.

Sedaj zbirajo tudi vse ponudbe, vezane na stroškovnik, saj želijo od občine pridobiti dodatna sredstva, ki jih v letnem planu za drsališče niso prejeli.

»Zdaj čakamo še na ponudbo s strani Elektra in Nigrada, saj gre za določene spremembe v dotoku energije do Maistrovega trga in v tem primeru so to dodatna sredstva, ki pa jih moramo tudi mi predložiti na Mestno občino Maribor.«

»Sem zelo optimistična«

Sama direktorica ima glede atraktivnega drsališča »dober občutek«. »Ne morem ravno reči, da bo stoodstotno 23. november, ker je čas res kratek in bi potem resnično morali vsi odgovoriti v roku dneva oziroma dva. Če se to zgodi, bo do triindvajsetega, v nasprotnem primeru pa bo – kot lani – z manjšim zamikom, a na tej novi lokaciji. Sem zelo optimistična.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice