Pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače sta direktor javnega podjetja Marprom Bernard Majhenič in župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec simbolično odprla prvi asfaltni poligon pump track v Mariboru in otroška igrala.

Pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače so minuli mesec uredili kolesarski poligon pump track, ob njem pa postavili še igrala za otroke. Pridobitev pod Pohorjem je še posebej namenjena otrokom in mladim, kateri se lahko tako tik pod Pohorjem družijo, zabavajo in aktivno preživljajo prosti čas.

»To je zelo lepa pridobitev. S skupnimi močmi občine in Marproma se je spodnja postaja vzpenjače spremenila v ljudem in še posebej otrokom prijazno površino,« je ob simboličnem odprtju poligona ter igral povedal župan Andrej Fištravec, ki je poudaril da omenjena površina dostopna vsem in ne le otrokom.

Izjemen obisk Bike parka

Za vzdrževanje poligona in igral skrbi Snaga, za asfaltiranje pa je poskrbel Nigrad. Tako naj bi imel pump track že kmalu naziv Nigradov pump track, je danes ob robu slavnostne otvoritve povedal direktor Javnega podjetja Marprom Bernard Majhenič, ki za konec meseca napoveduje veliko pridobitev za Bike park Pohorje.
 

»Odprl se bo red line downhill, ki smo ga gradili tri mesece. Končno bo možno kolesarjenje iz Pohorja vse do doline in to po najzahtevnejši progi,« dodaja Majhenič, ki je z obiskom Bike parka izredno zadovoljen. Samo v mesecu aprilu in maju so namreč upravitelji Bike parka zabeležili več kolesarjev, kot celotno lansko sezono.

»Življenje se vrača na Pohorje. Pod vzpenjačo smo v zadnjem času uspeli ustvariti trg, kjer se lahko ljudje zbirajo in družijo, otroci pa igrajo,« je še dodal Majhenič.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice