V soboto so pod vodstvom Plesne šole Salsero pred Staro trto zaplesali vsi navdušenci standardnih, latinskoameriških in swing plesov.

V sklopu Festivala Drava je Plesna šola Salsero na promenadi Lenta (pred lokali Piranha Maribor, Mačka in Stara trta) organizirala prvi tako imenovani »Ples pod zvezdami«. Pripravili so 200 kvadratnih metrov plesne površine, ki se ga je udeležilo približno 200 plesnih navdušencev vseh starosti.

Pogovarjali smo se z Dejanom Kolencem, direktorjem plesne šole Salsero, ki nam je povedal, da so dogodek organizirali s pomočjo Showroom produkcije. Če bo dogodek prvič množično obiskan, bodo morda ples v tem poletju organizirali še enkrat. Menimo, da bi to, glede na število udeležencev, bilo zagotovo spet množično obiskano. 

Marjeta in Alojz, zakonca, ki že nekaj mesecev obiskujeta Plesno šolo Salsero sta nam pred pričetkom plesa povedala: »Dogodka se zelo veseliva in upava, da ga bodo zares ponovili. Ples je najina strast in sprostitev, danes pa bo to še posebej vznemirljivo doživetje«. 

Ob pogledu na navdušene in odlično vpeljane plesalce se tudi mi veselimo, da si tovrstni ples ogledamo še enkrat.

Eva Božič

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice