Poostren inšpekcijski nadzor lahko pričakujete tudi na stojnicah ob pokopališčih.

Iz Finančne uprave Republike Slovenije sporočajo, da bodo ob prihajajočih praznikih temeljiteje nadzirali stojnice po mestih. Tudi v Mariboru so že pokazali zobe, potem ko smo tik za Starim mostom v smeri proti Evroparku pri peku kostanjev zapazili več članov javnih uradnikov finančne uprave.

Po 50 letih ostal brez dela

Tedaj sicer še ni bilo znano, za kaj gre, so pa danes za Večer potrdili, da so Džemail Lokmaniju, peku kostanjev, ki svoj posel v Mariboru opravlja že petdeset let, tržni inšpektorji zaplenili hiško s kostanji in pripadajočo opremo. Šlo je namreč za delo na črno, saj za ni imel registrirane dejavnosti.

Pozor, inšpekcija

Iz Finančne uprave RS opozarjajo, da bodo v času praznikov poostreno nadzirali tudi stojnice ob pokopališčih in druge prodajne kraje, kjer se prodajajo izdelki, kot so sveče, cvetje in podobno. V novembru je predviden tudi poostren nadzor vulkanizerjev, mesec za tem pa bodo oko vrgli tudi na gostinsko dejavnost in prodajo izdelkov na božično novoletnih sejmih. Zlasti bodo pozorni na izdajanje računov oziroma tako imenovano delo na črno.  

Starejše novice