V začetku novembra so delavci finančne uprave zaradi neporavnanih obveznosti zapečatili vrata kavarne in restavracije Astoria. Videti pa je, da ta sedaj išče novega najemnika.

Astoria, zgodovinska kavarna na mariborskem Grajskem trgu, ki je nekoč privabljal ugledne mariborske intelektualce in umetnike, zdaj pa študentske sorte, je dva tedna nazaj zaprla svoja vrata. 

Bolje rečeno, vrata kavarne in restavracije Astoria je zapečatila Finančna uprava Republike Slovenije, po podatkih, zaradi neporavnanih obveznosti.

Astoria po podatkih Večera ni oddajala davčnih obračunov, kljub pozivom ni plačala prispevkov za socialno varnost delavcem, tudi davčna izvršba je bila neuspešna. 

Vrata Astorie so zato delavci finančne uprave zapečatili. Zakon o finančni upravi namreč svojim delavcem daje pristojnost za zapečatenje poslovnih prostorov in opravljanje dejavnosti, če uradna oseba pri opravljanju nalog finančne uprave ugotovi, da je kršen zakon ali drug predpis, katerega izvajanje nadzoruje.

Poslovni prostori se zaradi preprečitve nadaljnjih kršitev lahko zapečatijo za največ 15 dni, v zahtevnejših primerih pa lahko rok podaljšajo tudi do 60 dni.

Astoria išče novega najemnika

V lokalu je sicer posloval Davor Hojnik, ki je ob zapečatenju lokala potrdil, da niso mogli pravočasno poravnati obveznosti, nastalih med epidemijo koronavirusa, a se na naše klice ni odzval.

Sedaj pa je videti, da Astoria išče novega najemnika. Na vratih in oknih lokala so se namreč pojavili plakati, ki sporočajo, da se Astoria oddaja v najem.

Pretiranih informacij nam po telefonu niso želeli razkriti. Za Mariborinfo so potrdili le, da je njihov interes ta, da se skupaj oddata tako zgornji restavracijski kot spodnji del Astorie in da bo lokal imel enega najemnika.

Prav tako si želijo, da se bo »Astorii povrnilo ime, kot ga je nekdaj imela«.

Komentarji (28)

Halolo (ni preverjeno)

Lepo bi bilo da bi to kupil nekdo resen, obnovil in naredil uspesno zgodbo.

Huhca (ni preverjeno)

po moznosti kupil za drobiz-tako kot srbski ljudozerec ki je za dodesedno drobiz odkupil gostilne in jih obnovil z javnimi sredstvi.

In reply to by Halolo (ni preverjeno)

Povprečno plačana (ni preverjeno)

Prvo maksimalno nabijajo cene, zato nimajo gostov in nato propadejo! Pravi idioti, kot tale vaš Balkan župan Arsenović, samo da on izgube pokriva iz MOM proračuna vseh občanov, drugače bi tudi on propadel, lopov! Potem pa adijo mlada sponzorska žena in dobrodošel zapor, vse isto kot boter-mentor in drugi balkanec Janković!

Marburg ad drau (ni preverjeno)

vsi v skupni upor proti srbizaciji maribora-maribor je slovensko mesto in bo tudi tako ostalo!!!!

In reply to by Povprečno plačana (ni preverjeno)

mirs (ni preverjeno)

Prebujenje je prišlo daleč prepozno!

In reply to by Marburg ad drau (ni preverjeno)

Haja (ni preverjeno)

Astoria od kavic, ki jih poleti prodajo na vrtu, ne more preživeti. Notranjost je pa vedno skoraj prazna, sploh prvo nadstropje. Včasih pa nisi dobil prostora, sploh v slaščičarni v prvem nadstropju. Najboljši čebelji pik in zagrebška v mestu. Kje so tisti časi in recepti?

Augsburg (ni preverjeno)

Bil sem pred leti in ne vem, če jo je imel isti najemnik, ki je zdaj bankrotiral, ampak pričakoval sem vse kaj drugega od tistega, kar me je pričakalo. V bistvu prazen prostor z nekaj stoli, dekorja nikakršnega, ne spomnim se niti, kakšen okus je imela kava ... V bistvu nisem videl smisla, da bi še kdaj šel.

Cela zadeva precej žalostna, vendar nekako v skladu s teorijo: "Dam noter plastične stole in to je to."

Ko je imel Arsenovič Tacos, nisem vedel, da je njegov, bilo pa je odlično: kava, postrežba, ambient ... Sem hodil redno. Zdaj je Tacos spet nekaj izgubil, ne hodim več.

Gostinec pač ne more biti vsak.

Marburg ad drau (ni preverjeno)

si tudi ti v takosu dobil poleg pijace kdaj kokain ....bojda bi naj tam nekoc prodajali drogo!!!tako vedo povedati starejsi prebivalci maribora-tako bi naj tudi zacel ljudozerec-z drogo....

In reply to by Augsburg (ni preverjeno)

mirs (ni preverjeno)

Tudi meni je to povedal znanec, ki je to slišal od znanca, kateremu pa je to povedal znanec, ki je to slišal od drugih znancev.

In reply to by Marburg ad drau (ni preverjeno)

Dejkan (ni preverjeno)

Novinar, dajte še zapisat kdo je lastnik? Ne pa "v Astoriji pravijo...."

andrej 57 (ni preverjeno)

Lastniki so družina Petan , ki sedaj že 50 let živijo v Ljubljani.

In reply to by Dejkan (ni preverjeno)

mirs (ni preverjeno)

Res je. Po denacionalizaciji je bila tista taprava Astoria uničena in si nikoli več ni pridobila slovesa, kot ga je imela. Zagotovo je ostala starejšim Mariborčanom, ki so vanjo zahajali, v prijetnem spominu.

In reply to by andrej 57 (ni preverjeno)

Marburg ad drau (ni preverjeno)

seveda -skoda da ni lastnik srbski gnoj (ljudozerec)-astoria je v lasti slovencev in tako bo tudi ostalo!

In reply to by andrej 57 (ni preverjeno)

pimpek (ni preverjeno)

Vsaj nekdo, ki ve za kaj gre. Ampak brez skrbi ogromno jih ve.

In reply to by Dejkan (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Pošteno se bo moral novi najemnik truditi, da bo lokal dobil nazaj svojo zgodbo. Vsekakor, če bo lastnik nabil najemnino, bo spet 1 žalostna zgodba dobrega lokala.Ezelek je šel rakom žvižgati!

mirs (ni preverjeno)

Nekoč, do osamosvojitve, je bila Astoria uspešna zgodba in nič ne kaže, da bo še kdaj tako.

tona iteb (ni preverjeno)

Ja se strinjam s TEBOJ. Tudi tam, metalna, elektrokovina zlatorog, mtt, primat, livarna, hidromontaža, ......itd, so bili giganti v bivši JUGI!!!!!!!! Maribor je bi najboljšo industtrijsko mesto!!!!!!!!!KAJ PA SEDAJ PO OSAMOSVOJITVI, KJE SMO SEDAJ???????!!!!!?????

In reply to by mirs (ni preverjeno)

tona iteb (ni preverjeno)

JA, Sedaj smo v drugi ŠVICI!!!!!!!!!!!!

In reply to by tona iteb (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Kam plujemo sedaj, pa vpr. golobčka. Smer Tunguzija!

In reply to by tona iteb (ni preverjeno)

Simple (ni preverjeno)

Idiot se rodiš idiot tudi umreš.

In reply to by pohorskisvizec

pohorskisvizec

Simplček to je tvoj domet, ta stavek!

In reply to by Simple (ni preverjeno)

mirs (ni preverjeno)

Spomin na te uničene gigante je grenak za marsikaterega zaposlenega, ki je takrat čez noč ostal na cesti. Poteptani od "vrednot" kapitalizma, so bili prepuščeni samemu sebi. Kje smo sedaj, po osamosvojitvi, pa gospodarji in hlapci različno razmišljajo.

In reply to by tona iteb (ni preverjeno)

Marburg ad drau (ni preverjeno)

slovenijo so unicili in OKRADLI SRBSKI KOMUNISTI Z MORILCEM JOSIPOM BROZOM TITOM NA CELU!VSE SE JE ZACELO V BEOGRADU!!!!MARIBORCANOM spet krade SRB!!!

In reply to by mirs (ni preverjeno)

germany (ni preverjeno)

in kaj je naredil Sarsenovic da bi lahko bil maribor boljsi???!!!z javnimi (tujimi)sredstvi si je realiziral svoje lastne potrebe, medtem ko se vecina mariborcanov bori z bedo ,revscino in narascajoco brezposelnostjo,veliko socialno izkljucenostjo-medtem ko se po mariboru siri balkanizacija!!!!pijanski dogodki in vsiljene vsebine!!!!prosim vas zacnite razmisljati z svojo glavo in ne dovolite, da vam Arsenovic se naprej unicuje Maribor pod laznivo taktirko ,da dela za skupno dobro in razvoj!!!!!! medtemko si polni žepe!!!!!vas tudi ne cudi ,da vecer nikoli ne poroca ,kako je zakreditiran Arsenovic-dvakrat ugibajte kako placuje kredite!!

In reply to by tona iteb (ni preverjeno)

BOZIDAR (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

med 2 svetovno so se v ASTORIJI MARIBORČANKE HODILE PORIVAT Z,ŠVABI

Ajgor1 (ni preverjeno)

Takrat se je očitno iz te dejavnosti pokotila tvoja mati.

In reply to by BOZIDAR (ni preverjeno)

Nime doma (ni preverjeno)

10000x se raje porivam z nemci kot z balkanci cefurji-ime mi je Maja....

In reply to by BOZIDAR (ni preverjeno)

LjudozerecMARI… (ni preverjeno)

MARIBORCAN-MARIBORCANKA-ZDAJ GREMO VSI NA VOLITVE-2 KROG!!!!ZELO POMEMBNO DA RESIMO MARIBOR IN PREBIVALCE PRED SRBIZACIJO MARIBORA-LJUDOZEREC-MAFIJAS IN LOPOV ARSENOVIC NIKOLI VEC!!!!!

Starejše novice