Ponoči oziroma v jutranjih urah je neznanec oskrunil fasado stavbe Ambulantne družinske medicine zdravstvene postaje Gosposvetska. V mariborskem zdravstvenem domu so nad dejanjem in vsebino grafita ogorčeni.

Na stavbi Ambulantne družinske medicine zdravstvene postaje Gosposvetska so mimoidoči, zaposleni in pacienti danes opazili velik grafit. 

Na fasado je zapisano: »Ordinacija Josefa Mengeleja prodajalci strupov«. 

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so nad takšnim vandalizmom ogorčeni.

Zaposleni so prizadeti

»V našem zavodu smo zelo žalostni, hkrati pa tudi ogorčeni, da nekdo na stavbo, kjer se pomaga ljudem oziroma se zdravi paciente, nekdo napiše tako žaljivo vsebino z zločincem, ki je pobil nešteto ljudi,« je za Mariborinfo povedal pomočnik direktorja Aleksander Jus. 

Kot je dejal, vlagajo trud, da delajo dobro, da delajo kakovostno in v korist vseh pacientov, v korist občanov, ki prihajajo v to zdravstveno postajo. 

»In je čisto normalno, da so tudi zaposleni, ki delujejo na tej lokaciji, zelo prizadeti s takšnim žaljivim zapisom,« dodaja Jus. 

Vandalizem že prijavili policiji

Kot pojasnjuje pomočnik direktorja, grafita včeraj še ni bilo, tako da predvidevajo, da je bil vandal na delu ponoči oziroma danes zjutraj. 

»Mi smo to tudi prijavili policiji,« pojasnjuje Jus in dodaja, da bodo tekom dneva grafit odstranili.  

Kdo je bil Josef Mengele oziroma 'angel smrti'? 

Zloglasni nacistični zdravnik Josef Mengele je najbolj znan po svojem delu v koncentracijskem taborišču Auschwitz, kjer je bil med drugim zadolžen za selekcioniranje internirancev – odločanjem o tem, kdo bo ubit in kdo zapornik.

Ob tem je na zapornikih izvedel številne brutalne medicinske poskuse, ki so večinoma povzročili smrt oseb. 

Poskusi so največkrat potekali na rasnem in genetskem področju, saj je Mengele poskušal razviti metodo za ustvarjanje popolnih arijskih Nemcev. Še posebej so ga fascinirali dvojčki. 

Komentarji (6)

Prundorf (ni preverjeno)

Napis kot je zapisan ne gre za ZDRAVSTVENI DOM ampak gre za neko osebo ... predvidevam. Morda ga hočejo prikriti.

hohoho (ni preverjeno)

Herojem slava !

Heh (ni preverjeno)

Taki debili, ki gredo grafitirati neke glupe krace, niso ravno poznani po visokih sposobnostih razmišljanja.

ovi (ni preverjeno)

:-)...so pa pismeni- ne tak ko ti...cccc...(poznani pa take...)...A si v Službi?...

In reply to by Heh (ni preverjeno)

rockandroll (ni preverjeno)

Predlagam da se vsi anticepilci odslej pri tumorjih, zlomih, pri okužbi s HIV-om ob levkemiji sami zdravijo s smolo in z gledanjem v Facebook.

Lojtra (ni preverjeno)

Eni skrbimo za svoje zdravje in imunski sistem brez vnosov nekih eksperimentalnih oblod. Če pa primerjaš virus z zlomi, pa si res ubogi. Sicer pa imamo vsi temeljno pravico do zdravljenja in vsi plačujemo dodatno zavarovanje.

In reply to by rockandroll (ni preverjeno)

Starejše novice