Vir: Mestna občina Maribor
Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Maribor-mesto so med vikendom v svojo garažo zapeljali novo gasilsko vozilo.

Prostovoljno gasilsko društvo Maribor-mesto je bogatejše za novo gasilsko avtocisterno. Gasilci so v ta namen pripravili svečan blagoslov novega vozila, ki pa so ga morali prilagoditi epidemiološkim razmeram in izvesti v zelo okrnjeni obliki. 

Gasilcem je ključ simbolično predal župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič. Letošnje leto je sicer za društvo izjemnega pomena, saj praznuje kar 150 let obstoja.

Celotno dogajanje ob 150 obletnici delovanja tudi prevzel pod častno pokroviteljstvo. Ob častitljivem jubileju je članom društva na dogodku v imenu Mestne občine Maribor iskreno čestital in jim zaželel vse dobro. 

Blagoslov vozila je opravil mariborski nadškof metropolit, gospod Alojzij Cvikl.

Vir: Mestna občina Maribor

Novo zmogljivo gasilsko vozilo zaradi »upokojitve« prejšnjega

Prostovoljno gasilsko društvo Maribor-mesto je letos »upokojilo« dosedanjo avtocisterno znamke Mercedes-Benz, z letnico izdelave 1977. Staro vozilo je nadomestila nova avtocisterna z oznako AC 30/60, znamke Scania XT P410. 

Gre za cisterno, ki ima kapaciteto vode 6000 litrov, zmogljiva vgradna črpalka pa uspe prečrpati 3000 litrov vode na minuto. Opremljena je s sodobno opremo, nameščen ima električni vitel in napravo za pranje cestišč. Vozilo je izdelano na terenskem podvozju s pogonom na vsa kolesa in motorjem s 410 konjskimi močmi.

Letos visoka obletnica gasilskega društva

Namestnik predsednika Prostovoljnega gasilskega društva Maribor-mesto Mitja Lešnik je dejal, da je nenehno posodabljanje voznega parka in tehnike ključno za varno in uspešno opravljanje dela. »Smo enota, ki zraven Gasilske brigade Maribor opravi največje število posredovanj v Mariboru, da pa so intervencije uspešno zaključene pa so zaslužni dobro izurjeni gasilci, ki morajo s sodobno opremo znati tudi ustrezno rokovati,« je dodal.

Letošnje leto pa je tako za društvo kot za Maribor prav posebno leto, saj gasilci Maribor-mesto praznujejo 150 let obstoja.

»Prostovoljno gasilsko društvo Maribor-mesto je danes eden od ključnih stebrov ne le javne gasilske službe, ampak celotnega sistema zaščite in reševanja v Mestni občini Maribor. Tega se zavedamo in cenimo dolgoletno tradicijo gasilstva na širšem območju Maribora zato bomo okviru proračunov vsako leto še naprej prepričljivo podpirali delovanje gasilskih organizacij,« je povedal mariborski župan Saša Arsenovič

Upajo na obeležitev obletnice v »gasilski tradiciji«

V društvu držijo pesti, da jim bo uspelo visoko obletnico tako, kot se to spodobi, v »gasilski tradiciji«, skupaj s prijatelji gasilci, domačimi in tujimi gosti, ob gasilski godbi ter dobri pogostitvi. 

Dogodek ob obletnici je bil načrtovan v mesecu maju, a so ga zaradi ukrepov za zajezitev epidemije morali prestaviti na kasnejši čas. Predvidoma bo v mesecu avgustu.

Vir: Mestna občina Maribor
Vir: Mestna občina Maribor

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice