Vir: Nepremičnine.net
Tudi v Mariboru si lahko privoščite luksuzno domovanje, a za to boste morali odšteti tudi milijon in več evrov. Zbrali smo seznam najdražjih hiš v Mariboru in bližji okolici, ki so naprodaj ta hip.

Prečesali smo nepremičninski portal Nepremicnine.net in poiskali izstopajoče stanovanjske hiše, ki so trenutno naprodaj v Mariboru in okolici. Osredotočili smo se na najbolj luksuzno, najdražjo ponudbo, ki jo ta hip ponuja mariborski nepremičninski trg.

Kupce v Mariboru in okolici iščejo ta milijonska domovanja

Razkošna hiša na Studencih z zastekljenim atrijem za 1.350.000 evrov

Kupca išče vila na Studencih, ki je bila zgrajena po individualnih željah in potrebah naročnika ter zasnovana s strani priznanega arhitekta Iva Goropevška.

»Z notranjimi prostori, ki se prelivajo v zunanji svet, boste vsak dan uživali v naravni lepoti in čudovitem pogledu na Pohorje. Z velikimi steklenimi površinami in igro svetlobe, se boste počutili, kot da ste v naravi, medtem ko boste v objemu vašega udobnega doma,« navajajo v oglasu. 

Hiša, ki meri 600 kvadratnih metrov, je opremljena tudi z notranjim amfiteatrom (zimskim vrtom), v kletnih prostorih je v nastajanju vinska klet. Vila je primerna za ljudi, ki želijo kombinirati zasebno in poslovno življenje na isti lokaciji. 

Stanovanjsko poslovni kompleks v Grušovi za 1.119.000 evrov

Na nepremičninskem portalu novega lastnika išče tudi stanovanjsko poslovni kompleks, ki obsega centralno stavbo, dodatno stavbo, poslovno halo in zemljišče. 

Centralna stavba je bila zgrajena leta 1989 in ima tri etaže, v katerih je šest spalnic, vsaka z lastno kopalnico. Objekt obsega tudi ogromno dnevno sobo in kuhinjo, predprostor, v prizidku, ki se drži centralnega objekta, so poslovni prostori – pisarne. V objektu so štiri garažna mesta.

»Kompleks omogoča visokokvalitetno bivanje, nudi možnost turizma ter možnost pridelave bio hrane, vzrejo konj in vse ostale možnosti posla v povezavi z neokrnjeno naravo,« so zapisali v oglasu. 

Hiša na elitni lokaciji pod Pohorjem za 1.100.000 evrov

V Zgornjem Radvanju je naprodaj hiša, ki je bila zgrajena leta 2016.

Prodajalci v oglasu izpostavljajo energetsko učinkovitost hiše. Kot so zapisali, so bili pri gradnji uporabljeni jeklo, opeka in beton, vse stene so bile obdelane z glino in ilovico, zrak v njej ima vedno idealno stopnjo vlažnosti, ki znaša 55 odstotkov. 

V prvem nadstropju je velika terasa z bazenom. Ogrevanje je talno s toplotno črpalko. Hiša ima lastno sončno elektrarno.

Prestižna nepremičnina v samem središču Maribora za 1.090.000 evrov

Glavni objekt se razprostira v šestih etažah in nudi priložnost za gostinsko in stanovanjsko zgodbo.

Po projektu je v pritličju in prvem nadstropju glavnega objekta predvidena restavracija, v kleti se nahaja vinska klet ali jazz club, v 2 in 3. nadstropju ter mansardi pa so predvidene sobe oziroma hostel ali hotel, ki bo privabljal turiste iz bližnje in daljne okolice.

Predmet prodaje je zaokrožena celota, sestavljena iz štirih objektov. V sosednjih pripadajočih manjših objektih najdemo prostor za osebje, sanitarije, igralnica za otroke, notranje dvorišče in še eno vinsko klet.

Vila v Zgornjih Hočah za 1.050.000 evrov

Vila je sestavljena iz treh etaž in obsega 730 kvadratnih metrov bivalne površine. V kletni etaži predviden prostor za spa s samostojnim fitnesom, savno in bazenom. 

Pritličje obsega glavni vhod z prostornim predprostorom, kuhinjo, sobo, kopalnico ter straniščem, v drugem delu pritličja se nahajata kabinet ter ogromna dnevna soba z izhodom na zgornjo teraso.

V nadstropju, do katerega pelje osvetljeno stopnišče, je glavna spalnica z garderobno sobo in  lastno kopalnico ter straniščem. Omogočen je tudi izhod na balkon. V nadstropju sta še dve dodatni spalnici, kopalnica in stranišče.

Veliko zemljišče se lahko uporablja kot zasebni park ter je primerno za izgradnjo dodatnih stanovanjskih ali nestanovanjskih objektov. Zraven hiše je zgrajena samostojna garaža, kjer sta predvideni dve parkirni mesti in dve shrambi.

Nepremičnina v Ribniškem Selu za 1.050.000 evrov

Nepremičnina je severno od mestnega parka, v neposredni bližini Treh ribnikov. Nepremičnina je primerna za lastno rabo kot tudi investicijo, saj omogoča veliko možnosti za poslovno-stanovanjske namene, turistične nastanitve, predstavništva.

Kot navajajo v oglasu, gre za »očarljivo arhitekturo, navdihnjeno z večnimi klasičnimi elementi, funkcionalno in razgibano zasnovo svetlih prostorov z visokimi stropi in velikimi zasteklitvami, vhodno halo z dvema elegantnima polkrožnima stopniščema ter terasnimi površinami z izjemnimi vedutami, ki nudijo dodatno bivanjsko kvaliteto.«

Posest sestoji iz dveh glavnih sklopov – dveh objektov v velikosti 835,60 kvadratnega metra in zemljišča. Celotna posest meri 5979 kvadratnih metrov in se prodaja kot celota. 

Komentarji (6)

Kaj se to reče (ni preverjeno)

Ena hiša ko krematorij, druga ko jehouski center, tretja z nekimi štinglami doli, četrta ko da se je ovi pri barvi ornk vsekal. Nea serte, kaki miljoni, dajte to študentom poceni vnajem al kaj.

jockey (ni preverjeno)

Seveda se kupci tepejo, ha, ha, ha...! Večina jih prodaja že leta!

Partners (ni preverjeno)

Pa kje najdete te zgodbe.
Poročajte o čem koristnem...

Gorca Fiume (ni preverjeno)

Cel Maribor ni vreden milijona..

Albano (ni preverjeno)

Vse grde. Sami neracionalni projekti za zdravljeneje frustracij. Večina je itak za podret, ker kazijo okolico....sploh tista ruska investicija v Hočah. Poštene jebejo v glavo za meter ograje....na UE pa izdajajo gradbena dovoljenja za take objekte, ki so arhitekturni zmazek, in kazij širšo okolico.....

Nemojdamrdasiprdas (ni preverjeno)

Bo že Persenovič kaj nabavil in se razširil

Starejše novice