V Mariboru prvič poteka mednarodni festival čilija in čokolade.

Danes se je začel mednarodni festival Čili & Čokolada. Na Trgu Leona Štuklja tako lahko obiščete več kot 35 različnih ustvarjalcev čilijev in čokoladnih kreacij iz Slovenije in tujine. Ponudniki predstavljajo sladke in pikantne izdelke, ki bodo obiskovalce popeljali na posebno kulinarično avanturo. 

Nasprotja se privlačijo

»Čili in čokolada, dve nasprotji, ki se privlačita. Naša ideja je bila, da je potrebno pikantnost ublažiti z maščobo in to jo ima prav čokolada. Torej ljudje naj gredo najprej na pikantno nato pa to pikantnost ublažijo s čokolado. Ponujamo več kot 40 stojnic, med tem je 35 ponudnikov samo čokolade in čilija, imamo še street food ponudbo, stojnico body paintinga s čokolado, razne delavnice o peki tort, pripravi čoko popsev in tekmovanje v čili omakah. Jutri pa bo malo za šov hitrostno jedenje 250 gramske, 70-odstotne temne čokolade, kdor bo pač lahko,« nam je zaupal organizator festvala Mitja Špes.

 

Kot še pravi Špes je velik uspeh, da so zbrali na kupu toliko ponudnikov in organizirali nasploh prvi festival čilija in čokolade. Dodaja še, da je to otvoritev kulinaričnih festivalov na prostem v Sloveniji.

Stojnice ponujajo veliko okusnih in očem zanimivih jedi. Med mnogimi je izstopala stojnica znanega slovenskega slaščičarja Gorazda Potočnika, ki ponuja kebab iz čokolade. »Naša stojnica ponuja tri vrste čokoladnih namazov od lešnika do mlečne čokolade, cimeta in ingverja, box iz hrustljavih čokoladic, za foro pa smo naredili še čokoladni kebab, ki je za šov in gust,« nam je zaupal Gorazd.

Med našim obiskom sladko-pekočega festivala smo se med drugim ustavili tudi pri znanem slovenskem izdelovalcu produktov iz čilija, in sicer pri stojnici Gorki chili. »Festival za nas pomeni predvsem druženje ljubiteljev pekočega in seveda da se vidimo z našimi oboževalci. Predstavljamo naše produkte od pekočih omak, ki so glavni produkti, pekoče čokolade, olja, namazov in tudi klobas,« je povedal Rok Iglar.

Preberite še

Komentarji (1)

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Na tem trgu je veliko kaj zmešanega,,,Zadnjič so bili tam zmešani učitli,,So pustili tak zasvinjan plac, da so ga morali čistilci zelo dolgo čas čistiti

Starejše novice