Obnova križišča v Melju se bliža koncu. Trenutno je v teku preplastitev cestišča. Po končani rekonstrukciji in postavitvi semaforjev bo cesta prešla v občinsko last, Malečniški most pa v državno. S tem se bo lahko začela sanacija dotrajanega mostu.

V sredini junija sta Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in Mestna občina Maribor začeli dela za rekonstrukcijo nepreglednega križišča Meljske ceste, Kraljeviča Marka ulice in Kremplove ulice.

Kot so pred začetkom sanacije pojasnili na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo, bo urejena tudi preplastitev vozišča, zamenjani bodo komunalni vodi pod voziščem, urejena bo nova javna razsvetljava, za kolesarje pa bo urejeno vodenje po vozišču.

Trenutno poteka preplastitev cestišča, križišče je dobilo semaforje

Dela bi se naj po napovedih končala v sredini novembra. Kot kaže, se je izvedba del malenkost zavlekla, trenutno je napreč v teku asfaltiranje cestišča. 

Sočasno z rekonstrukcijo križišča je mariborska občina izvedla tudi semaforizacijo

S postavitvijo semaforjev bosta po oceni Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo in Mestne občine Maribor izboljšani prometna varnost in povečana pretočnost.

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in občina v investiciji nastopata skupaj, ker je Meljska cesta državna, obe priključni ulici pa občinski. 

Pogodbena vrednost investicije je 299.733 evra, pri tem je strošek države 221.909 evra, strošek mariborske občine pa 77.865 evra. Izvajalec je podjetje Prohaus.

Mariborska občina je dobavila tudi semaforsko opremo, in sicer aparaturo, stebre, semaforske glave, tipke za pešce in odštevalnike. 

Po križišču v Melju na vrsti Malečniški most

Na direkciji so za Mariborinfo pojasnili, da bo se bo končanem projektu urejanja križišča v Melju, začela prekategorizacija ceste iz državne v občinsko.

Dotrajani Malečniški most pa bo iz občinske lasti končno prešel v upravljanje in vzdrževanje državi, s čimer se bo lahko začela nujno potrebna prenova. Ureditev križišča je namreč pogoj za prevzem mostu.

Rekonstrukcija mostu, ki je bil zgrajen leta 1978 in je že leta v precej slabem stanju, se že dalj časa zamika. Na mostu je prepovedan promet za vsa težka vozila, razen avtobuse, domačini pa se sprašujejo, ali je vožnja preko mostu sploh še varna.

Mariborski podžupan Samo Peter Medved je že pred časom povedal, da bo most prešel v državno upravljanje, ker je obnova takega mostu investicijsko velik strošek za občino.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide

A ni to abnormalno, da traja obnova enega ubogega križišča v Mariboru pol leta ali več?! Pa je bilo obljubljeno, da bo že pred jesenjo gotovo.
Župan bi se tu moral dogovoriti za tako pogodbo, ki bi vključevala penale za prekoračene roke! Tudi zaradi takih stvari župan ne bo dobil več podpore za še en mandat.

Heh (nepreverjen)

Kaj se bo župan dogovoril za tako pogodbo, ko pa njemu denar pada v žep. Delo dodeli svojim južnjaškim pajdašom, ki zavlačujejo in pol denarja pospravijo v svoj žep. Kje ti živiš, da misliš da je drugače. Gradbeni posli so zaklenjeni za jugomafijo v večjih mestih, ker volite jugomafijo na stolčke.

In reply to by Franc s Piramide

Starejše novice