FOTO: UKC Maribor
Tudi Univerzitetni klinični center Maribor je vstopil v praznično vzdušje. Danes so pred urgentnim centrom postavili veliko okrašeno božično smrečico, ki simbolizira zahvalo vsem zdravstvenim delavcem.

Univerzitetni klinični center Maribor je božično smrečico prejel s strani podjetja Slovenski državni gozdovi. To letos že tretjič zapored z božičnimi smrekami obdaruje bolnišnice po Sloveniji. 

Velika božična smreka bo v prazničnem decembru okrašena stala zunaj pred mariborskim urgentnim centrom. Prav tako so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor prejeli več manjših smrečic, ki bodo krasile avle klinik in oddelkov.

Ob božičnih drevesih so zaposleni in pacienti vuUniverzitetnem kliničnem centru s strani podjetja Slovenski državni gozdovi prejeli tudi jabolka v skupni teži 500 kilogramov. 

FOTO: UKC Maribor

Praznično vzdušje za paciente in zahvala zdravstvenim delavcem

Gre za pobudo Slovenskih državnih gozdov, s katero želijo izraziti zahvalo za ves trud in napore, ki jih zdravstveni delavci vlagajo v obvladovanje zdravstvene situacije v Sloveniji.

Že v ponedeljek so smreko postavili in okrasili pred Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana. 

Državna sekretarka Eva Knez je ob tej priložnosti dejala, da bodo božično-novoletni čas nekateri preživeli v bolnišnici, tako zdravstveni delavci kot pacienti, zato marsikomu praznični čas ne bo prinesel toliko veselja in radosti kot ostalim. 

»Želja nas vseh je, da bi lučke, ki jih danes prižigamo, razveseljevale vse, ki bodo praznike preživeli v bolnišnici, da bi prinesle čim več nasmehov na obraze pacientom in zdravstvenemu osebju,« je povedala. 

FOTO: UKC Maribor
FOTO: UKC Maribor
FOTO: UKC Maribor
FOTO: UKC Maribor
FOTO: UKC Maribor
FOTO: UKC Maribor
FOTO: UKC Maribor

Komentarji (6)

Pankrtek (ni preverjeno)

Če imajo v Lj Tino, bo ta Jelka, Neva, Lidija ali pa Katja 😬

Allahu Akbar (ni preverjeno)
Mb-11 (ni preverjeno)

Ta rdečelaska je pri vsakem dogodku zraven tako kot pred dvema letoma. Takrat je zaradi korona virusa Slovenija 'zapirala' meje a je ona kljub temu odšla z partnerjem na smučanje v Italijo. Domov sta prinesla covid 19 v vsem svojem sijaju. Toliko o osebi, na vidnem mestu v ukc Maribor.

pohorskisvizec

Lepa smreka.Za tiste spodaj pa mbk.

klimatolog (ni preverjeno)

Ta smreka ima ime po moškem TOMI (kovačec) najbolši šef v UKC

Zvegla (ni preverjeno)

obupno okrašena smreka... to samo v MB gre skozi kot "okrasek". katastrofa. Nivo iz leta 1985. In na sploh v MB govoriti o "prazničnem vzdušju" je neumnost. Tega enostavno ni, vložek je podminimalen, svetlobna oprema zastarela, iz leta v leto je manj okrašenega, še to je omejeno na strogi center, peš cono. samo ena od smrek v LJ ima več okraskov kot cel MB. Tajko je to. Bruh...

Starejše novice