Tudi Varaždin je po zgledu Zagreba zažarel v soju prazničnih luči, v mestu so kar tri prizorišča z bogatim spremljevalnim programom.

Številna hrvaška mesta sledijo zgledu Zagreba, ki je v zadnjih letih postal ena najbolj priljubljenih izletniških destinacij v decembrskem času. Tako se je že 25. novembra v soj prazničnih luči odel tudi Varaždin.

Minuli konec tedna smo ga obiskali tudi sami. Kljub deževnemu vremenu se je na okrašenih ulicah in ob stojnicah zbralo kar zavidljivo število ljudi, med katerimi je bilo slišati tudi mnogo slovensko govorečih obiskovalcev.

V mestu kar tri prizorišča

Decembrsko dogajanje v Varaždinu je razporejeno med tri glavna prizorišča. Glavno praznično dogajanje je na Korzu, kjer lahko najdemo številne stojnice s pestro ponudbo, vrtiljak, otroški vlakec in glavni koncertni oder.

Poleg dogajanja na Korzu, najdemo bogato ponudbo tudi na stojnicah na Trgu Miljenka Stančića. Tam lahko izbiramo tako med ponudniki domačih izdelkov, hrane in pijače.

Tudi na Stančićevem trgu so poskrbeli za popestritev dogajanja z glasbeno spremljavo.

Ogromno drsališče in ledeni tobogan

Ljubitelji zimskih športov lahko na svoj račun pridejo na več kot 1000 kvadratnih metrov velikem drsališču. Poleg drsališča pa adrenalinske navdušence vabi tudi 40-metrski ledeni tobogan, po katerem se lahko spustijo s posebnim gumijastim obročem.

Za vstop na drsališče je potrebno odšteti 2,65 evra za odrasle, medtem ko vstopnina za otroke znaša 1,33 evra. Nimate drsalk? Najem vas bo stal nekaj manj kot dva evra.

Hiša Dedka Mraza

Poleg drsališča so otrokom na voljo tudi številne druge praznične aktivnosti. Na Gajevi ulici v središču Varaždina so pripravili Hišo Dedka Mraza, kjer Dedek Mraz s svojimi pomagači zabava otroke.

Na Korzu se lahko zapeljete z retro vrtiljakom, vožnja stane 2,65 evra, zapeljali se boste pa lahko tudi s prazničnim vlakcem.

Pestra ponudba hrane

Kot se spodobi za adventni čas, je v zraku tudi vonj kuhanega vina, čaja in seveda drugih prazničnih dobrot. Sladkosnedi se lahko na stojnicah posladkajo s krofi in fritulami z najrazličnejšimi sadnimi, čokoladnimi in ostalimi prelivi.

Tisti, ki so nekoliko bolj lačni, imajo pestro izbiro najrazličnejših kuhanih klobas, hot dogov s klobasami, trgano svinjino in ostalih dobrot.

Velja le opozoriti, da v kolikor ste vegetarjanec in ne jeste mesa, na stojnicah žal ne boste našli veliko hrane, ki bi jo lahko naročili. Razen sladkarij, seveda.

Komentarji (9)

Surfeiter (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Aaaaaahhaaaaaahhhhaaahhhhaaa!
... in Svizni ter ekipa ... kaj porečete sedaj? Sedaj, ko nas zagorci odkrito vodijo v Lepu njihovu? Zakaj ni članka o katerem slovenskem mestu ali vasi? Vem, da veste zakaj ne, sem vam že večkrat poveda!

pohorskisvizec

Hhhaha....ti kar idi in pelji tvojo druščino zraven! lepo se imej!

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

rockandroll (ni preverjeno)

Lepo imajo .

rockandroll (ni preverjeno)

Kaj plačuje se lahko že z Evri, ker kun si glih ne mislim menjavati .

44 (ni preverjeno)

da se ce se hoce in zna, manjsi od Mb in proracun tudi
lepo

Tota grča (ni preverjeno)

Nimate se "močvirniki" in "toteki" kaj za bunit. Volili ste Jankoviča in Arsenoviča, katerima katoliški božič ni najbolj pri srcu, zato počakajte do januarja na pravoslavnega. Ostali bomo pač potegnili do Varaždina , Zagreba ali Graza.

Surfeiter (ni preverjeno)

Ti ga boš potegno Leljaku ...

In reply to by Tota grča (ni preverjeno)

Trn v peti (ni preverjeno)

Kaj še nisi Leljakove zmage prebolel.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Innaaa1 (ni preverjeno)

Nevem zakaj reklamirate ta hrvaski brezvezen kič

Starejše novice