FOTO: Amadeja Rek
Marko Soršak - Soki je ta teden priredil dva zaključna nastopa svoje bobnarke šole na terasi E-kafeja.

Znani mariborski bobnar Marko Soršak - Soki, ki je septembra lani odprl Sokijevo bobnarsko šolo, je ta teden staršem pokazal znanje, ki so si ga učenci pridobili tekom leta. Na terasi E-kafeja je skupaj s svojo bobnarsko ekipo priredil dva prava bobnarska koncerta, na katerih se je zvrstilo 40 njegovih učencev.

Nekateri bobnarji so zaigrali s skupino Želja po kakavu in doživeli pravo koncertno izkušnjo. Soki pa se je tokrat predstavil v drugačni luči, poprijel je namreč za električno kitaro in zaigral z najmlajšimi. 

FOTO: Matevž Šavora

Posebno pesem je Soki namenil mlademu Jakobu Pupaherju, ki si je dan pred nastopom z diskom na kolesu odsekal sredinec in ni mogel nastopiti. Na srečo so mu prst uspešno prišili v 4-urni operaciji, zdaj pa Jakob že komaj čaka, da sname prevezo in se vrne za bobne. 

FOTO: Matevž Šavora

Glavna »zvezda« 5-letni bobnar s pesmijo Bohemian Rhapsody

Največja atrakcija pa je bil prav zagotovo najmanjši bobnar, 5-letni Jure Črešnar, ki na Sokijevi bobnarski šoli obiskuje vrtec.

Zabobnal je eno izmed najbolj slavnih pesmi skupine Queen Bohemian Rhapsody in starše spravil v jok. 

FOTO: Amadeja Rek

»Za nami je čudovito leto. Vesel sem, da imam za sabo tako uspešno ekipo, s katero izobražujemo in vzgajamo mlade bobnarje. Skupaj smo doživeli veliko nepozabnih trenutkov, se naučili ogromno stvari, na koncu pa to znanje pokazali tudi staršem. Hvala vsem za zaupanje. Naslednje leto bo še bolj pestro, v planu imamo veliko aktivnosti, da bodo naši bobnarji doživeli čim več pravih bobnarskih izkušenj,« nam je poln emocij zaupal Soki. 

Na nastopu je kot presenečenje nastopil tudi Sokijev glasbeni kolega Dejan Krajnc, član skupine Poskočni muzikantje. Dejan je že večkrat pokazal tudi podporo pri Sokijevem dobrodelnem projektu 20za20, v okviru katerega je z novimi glasbili obdaril že 120 slovenskih osnovnih šol. 

FOTO: Matevž Šavora

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice