Foto: Jure Banfi
Slovenska bakla je na svojem večmesečnem potovanju skozi 212 slovenskih občin svojo pot naredila tudi po Mariboru. Danes so jo tako po ulicah mesta ponesli mariborski olimpijci in najbolj prepoznavni športniki našega mesta.

Slovenska bakla je projekt Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, s katerim pred olimpijskimi igrami v Tokiu povezuje slovenske navijače in prijatelje športa ter na simbolni način v vse slovenske občine prinaša olimpijski duh, vztrajnost in jekleno voljo. 

Prav slednjo čudovito simbolizira unikatna bakla, ki so jo posebej za ta projekt izdelali v Slovenski industriji jekla, sponzorju olimpijske reprezentance Slovenije. Z Raven na Koroškem, kjer je bakla 22. aprila začela svojo pot, jo bodo športniki in športnice ponesli v prav vse občine po Sloveniji

Med 5. in 9. julijem je Slovenska bakla potovala tudi po našem delu države. Tako je prav danes v rokah mariborskih športnikov zaokrožila vse od Pohorja, mimo mariborskih športnih objektov na desnem bregu reke Drave in po Dravi do Hiše Stare trte na Lentu.

Baklo ponesli Filip Flisar, Monika Hrastnik, Ivan Trajkovič in drugi

Slovensko baklo so s kratkim programom najprej pozdravili pred Hišo Stare trte, od tam pa so jo iz Lenta po ulicah mestnega jedra do Rotovškega trga ponesli podžupan Mestne občine Maribor, Samo Peter Medved, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez in predsednik Športne zveze Maribor, Tomaž Barada, ter ambasadorka Slovenske bakle, Urška Žolnir Jugovar

Po ulicah Maribora so baklo med drugim ponesli Filip Flisar, Monika Hrastnik, Ivan Trajkovič, Nuša Rajher, Katja Fain, Metka Sparavec, Blaž Medvešek, Mima Jaušovec in številni drugi. 

Bakla bo svojo pot po Sloveniji sklenila 23. julija na Ravnah na Koroškem, prav na dan začetka olimpijskih iger v Tokiu. S prebujeno jekleno voljo in opolnomočena s pozitivno energijo vseh nosilcev bakle in njenih navijačev bo navdihovala olimpijsko reprezentanco Slovenije v njihovih predstavah in prizadevanjih za osvajanje vrhunskih dosežkov na Igrah 32. olimpijade Tokio 2020.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TABORČAN (nepreverjen)

Titova štafeta je bila prava stvar
ne pa neka baklja
bolje da so nosili bakljave
nego baklje

Zmago (nepreverjen)

In kdo jo bo predal marsalu twittu ?

Starejše novice