Poglejte, kako je od bližje videti čokoladna vas Tete Fride oziroma Chocolate village by the river, kot se resort uradno imenuje.

Čokoladna vas Tete Fride oziroma Chocolate village by the river, uksuzni glamping s hiškami, v katerih se vse vrti okoli čokolade, od čokoladnih zajtrkov, čokoladnih delavnic, čokoladne kozmetike do čokoladnih masaž, za čokoholike zagotovo predstavlja nebesa.

Čokoladna vasica že sprejema prve goste, odzivi ljudi pa so odlični.

»Spremljamo zadovoljstvo gostov, prvi odzivi so fantastični. Predvsem sem vesel, da se je zdaj pokazalo, da bomo odlična lokacija tudi v teh deževnih ali pa zimskih dneh,« za Mariborinfo razkriva Uroš Mlakar, ustanovitelj Tete Fride.

Pomladi in poletja so lepa, a čokolada še bolj tekne v pravljičnih zimskih večerih ob prasketanju ognja in jesenskem plesu dežnih kapelj. Posebnost luksuznega resorta je, da bo obratoval skozi vse leto, umeščen je na zelo dobri legi - blizu mesta in blizu Pohorja, pa hkrati ob reki in neposredno ob Dravski kolesarski poti.

Dvanajst hišk se lahko pohvali tudi z džakuziji in kamini, panoramsko savno, bazenom in »najlepšim možnim razgledom na Mariborsko jezero«. Čokoladna vas je namreč zrasla v čudovitem okolju Mariborskega jezera, v naravnem parku Natura 2000, pri čemer gre za zelo minimalen neinvaziven poseg v naravo.

A to še ni vse ... Odprli tudi lokalček in degustacijski center

Teta Frida je neposredno ob čokoladni manufakturi (znova) odprla lokal. »Za razliko od prej, ko je bil samo poletni lokal, je zdaj tudi zimski. Ta lokal na eni strani ponuja vpogled v proizvodnjo, na drugi strani pa ves program Tete Fride, ki ga ljudje poznajo, na najlepši možni lokaciji. Hkrati pa imamo tukaj zraven tudi degustacijski center, v katerem bomo že to zimo začeli izvajati številne čokoladne programe, čokoladne delavnice ... Dogajalo se veliko sladkega,« nam zaupa Mlakar.

Mlakar verjame, da ima Maribor velik turistični potencial tako pozimi, zlasti pa poleti.

»Zdi se mi, da potenciala naše reke sploh ne opazimo. Ko se pogovarjamo o mariborskem turizmu, je v ospredju naše čudovito Pohorje, pozabljamo pa na reko, kjer so z nižjimi investicijami možne čudovite zgodbe. Kolesarska pot je velik premik, izkoristimo pa lahko tudi samo rečno površino. Še prej pa si bomo morali na lokalni in nacionalni ravni odgovoriti na veliko vprašanj in natočiti zdravega razuma. Na eni strani Drava še vedno verjetno ni očiščena posledic preteklih neodgovornih zlivanj vsega živega vanjo in hkrati ne znamo pritisnit na HSE, da jo v skladu s koncesijo vsaj rešuje mulja, na drugi strani pa vse pobude za oživitev turizma ubijemo z birokracijo in prezahtevnimi predpisi. Zakon o Pohorju je priložnost, da tudi Dravi damo priložnost, da znova zaživi,« je sredi marca letos že izpostavil za Mariborinfo.

Investicija v resort se vrti okoli 1,4 milijona evrov, Mlakar pa računa zlasti na goste iz tujine. »Intenzivno širimo prodajno mrežo v tujini. Zaznavamo, da ni problem prepoznavnost resorta, ampak neprepoznavnost Maribora kot destinacije. Po svoje pa je lahko to tudi prednost. V resnici verjamemo, da bomo bistveno revitalizirali celotno območje, ga postavili na višjo raven in želel bi si, da opogumimo tudi druge investitorje, da nam sledijo,« dodaja.

Komentarji (2)

Urko991 (ni preverjeno)

Skoda, pa tak lep kos narave je bil za vsakodnevne sprehode!

Jajaja (ni preverjeno)

Ni več vse naše! Se bo treba navadit. Kupi si svoj košček zemlje in se sprehaja po mili volji. Sicer je pa dovolj zemlje za sprehode. Faušije je pa še več. Našim severnim sosedom na pamet ne pade, da bi stopili naa zemljo, ki ima napis privat. Vsa jezera so ograjen. Sprehajaš se lahko samo tam, kjer je za navadno rajo. Pa še tam, če hočeš ob jezero moraš plačati vstopnino v kopališče. Tudi pri nas ni več socializma.

Starejše novice