Oblikovalka in izdelovalka čevljev Ingrid Logar izdeluje tudi takšne pete, ki jih lahko barvo določite kar na pametnem telefonu.

Ingrid Logar, ki prihaja iz Slovenske Bistrice, je pričela z izdelovanjem in oblikovanjem čevljev avgusta 2013, njena poslovna ideja pa se ji je utrnila ob poigravanju z mislimi o unikatnih čevljih, ki jih ni moč najti na trgovskih policah. Tako je pričela z izdelavo prvega para čevljev, ki pa je zaradi svojevrstnih nastavitev prav poseben, medtem ko so se oči zasvetile marsikateri ljubiteljici salonarjev. 

Inovativna oblikovalka obutve nas pozdravi v svojem prostoru in pove, da se tam odvija vsa delovna čarovnija: »Tukaj nastajajo čevlji – delam ženske, moške in otroške čevlje, pa tudi take posebne z aplikacijo na NFC, katerim se zasveti peta in lahko njeno barvo spreminjamo glede na barvo torbice. To je taki moderen čevelj, povezan s pametnim telefonom.«

Inovativne pete, ki spreminjajo barvo

Za tovrstne čevlje so torej potrebni pametni telefoni, s pomočjo katerih lahko izberemo barvo, v kateri bo zasvetila prosojna peta, ki vsebuje posebno vezje.

»V sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru smo izdelali prav poseben čevelj, ki spreminja barvo pete. Gre za aplikacijo, ki je v povezavi z android telefonom, za NFC tehnologijo. Zdelo se mi je smiselno zaradi tega, da ne rabimo vedno kupovati novih čevljev, ampak ga lahko kombiniramo že z obstoječimi torbicami. Gre za veliko barvno lestvico, ki jo lahko vedno spreminjamo – čevelj pa tako obujemo k različnemu outfitu.

Ideja prišla spontano

»Čevlje delam nekako pet let, jih oblikujem, ideja pa je čisto spontana prišla v mojo glavo. Od malega so čevlji moja strast, saj o njih vedno razmišljam in kamorkoli grem, si ga prav izberem. Tako se mi je porodila ideja, da bi lahko naredila posebne čevlje, saj takšnih, ko se mi je porodila ideja, še nisem videla. In tako se je začelo, nato pa steklo tako, da sem začela čevlje oblikovati na sploh. Najprej seveda ženske, nato pa še moške in otroške,« pove Ingrid, ki se pohvali z zadovoljnostjo strank, saj te prihajajo tudi iz drugih krajev Slovenije, veliko pa je tudi povratnic.

Z njimi se najprej dogovori o barvi in obliki, nato izbere ustrezno kopito in kroj, pri končni izdelavi pa ima večkrat tudi pomoč izučenega čevljarja. Več strank s seboj prinese tudi kakšno fotografijo, a ji kaj kmalu zaupajo in se ji prepustijo, da lahko ideje razvija sama.

Salonarji so strast

Njena strast so salonarji, »saj poudarijo žensk postavo«, pove in doda, da je strastna ljubiteljica pet, zato so ji te tudi najljubše in jih najraje oblikuje – »različnih barv z različnimi dodatki«.

»To je obvezna oprava – za to je tudi moj logotip tak.«

NE-ji in DA-ji pri nošenju pet?

Inovativna čevljarka tako pove, da čevelj z visoko peto pristaja prav k vsakemu krilu. »Res pa je, da za vsako nogo peta ni. Najlepše je, da ta čevelj obuješ z veseljem, ga lepo nosiš in se v njem udobno počutiš – trendi so različni, moda tudi, vsakemu je všeč svoje, zato si naj vsak obuje čevelj, ki mu pristaja. Ni strogih pravil. Prav je, da se v svojem outfitu dobro počutimo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice