Foto: Mestna občina Ptuj
Na Ptuj so prišli čisto pravi vitezi.

Na Ptuju so se začeli čisto pravi Viteški dnevi. Ti letos v najstarejšem mestu potekajo med 23. in 25. septembrom. Organizira jih Viteški red Svetega Jurija iz Koroške. 

Gre za viteški dogodek leta, ki ga bo zaznamoval obisk princa Nikolausa in princese Margarethe von und zu Liechtenstein.

»Kot županja mesta se tega res iskreno veselim, čeprav s tistim malim vznemirjenjem, ker tako visokih gostov še nisem imela priložnost srečati, spoznati, se z njimi družiti,« je ob najavi dogodka dejala županja Ptuja Nuška Gajšek

Županja je sprejela čisto pravega princa

Na Ptuj pa je danes prišel čisto pravi princ. Gre za princa Nikolausa, mlajšega brata vladajočega kneza Hansa Adama II, z njim pa je prišla tudi njegova soproga, princesa Margareta. Pridružil se jima bo tudi sin Josef-Emanuel, ki se je pred kratkim poročil.

»Slednja prihaja iz kraljevske hiše velikega vojvode iz Luksemburga in je dejansko v neposredni, a zelo daljni krvni zvezi z Barbaro Celjsko ter je tako zelo povezana z našimi kraji,« je razkril Silvester Likar, veliki balijan mojster in prior. 

Visoki obisk iz Kneževine Liechtenstein si je ogledal tudi muzej na Ptujskem gradu, temu pa je sledilo delovno srečanje ter kosilo delegacij.

Komentarji (1)

janko špehsvinjski (ni preverjeno)

Darja Gajšek ima pa lepo mamo

Starejše novice