Foto: Marko Pigac
Na Lentu so včeraj slavnostno otvorili prenovljene prostore Vrtca Ivana Glinška Maribor, enota Ribiška na Lentu.

Kljub sprva načrtovani rekonstrukciji in dozidavi Vrtca Ivana Glinška Maribor, enote Ribiška, po temeljiti prenovi notranjih prostorov in opreme z velikim veseljem in pričakovanjem enoto odpirajo z letošnjim 1. septembrom.

Vsa razpoložljiva mesta v enoti Ribiška v celoti zasedena

Enota Ribiška bo ponovno zaživela s smehom in veseljem otrok in vseh zaposlenih. V enoti bodo organizirani štirje oddelki; dva oddelka prvega in dva oddelka drugega starostnega obdobja.

Na voljo bo 70 mest za otroke, za katere bo poskrbelo devet strokovnih delavcev. Povpraševanje staršev za vpis otrok v vrtec je bilo izjemno veliko, tako da so vsa razpoložljiva mesta v enoti Ribiška v celoti zasedena.

Za otroke in zaposlene bo delo v prenovljenih prostorih varnejše in prijetnejše, ponovno pa se bosta razbremenili enoti Kosarjeva in Smetanova, ki sta v času obnove poskrbeli za otroke iz enote Ribiška.

Enota vrtca vrsto let dotrajana

Enota vrtca, ki je locirana na izjemni lokaciji dravskega nabrežja, je bila vrsto let dotrajana.

Igralnice in sanitarije niso ustrezale standardom in normativom, ki jih določa Pravilnik o normativih in minimalnih tehničnih pogojih za prostor in opremo vrtca. V okviru investicije obnove so bila zajeta zidarska, slikopleskarska in mizarska dela.

Opravljena dela so zajela sanacijo in obnovitev strojnih inštalacij, opleske notranjih prostorov, brušenje in lakiranje parketov, obnovo notranjih vrat in sanitarij.

Nabavljena je bila nova notranja oprema za igralnice in skupne prostore, izvedena je bila montaža novih senčil na južni strani enote. V celoti je bila nameščena nova oprema v razdelilni kuhinji, prav tako so bila nameščena nova svetila.

Skupni stroški investicije znašajo približno 150.000 evrov.

Dogodek so v vrtcu prijetno popestrili s krajšim kulturnim programom, ki so ga izvedli otroci vrtca ob pomoči strokovnih delavcev.

Dogodka so se udeležili župan Saša Arsenovič, podžupanja Alenka Iskra ter predstavniki Urada za vzgojo in Službe za investicije Mestne občine Maribor.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Stungi (ni preverjeno)

Parket bi lahko dobili tukaj https://deta-co.si/parket/

Starejše novice