Pričel se je že 27. Športni vikend Maribora, ki na 19. različnih lokacijah ponuja rekreacijo za vsakogar.

Daljši dnevi, toplejše vreme in prijetna rumena svetloba po navadi na plano privabijo še zadnje zapečkarje sivega obdobja zime. Toplejši meseci ponujajo predvsem veliko možnosti sprostitve na prostem, a ena izmed najbolj tradicionalnih v štajerski prestolnici je zagotovo Športni vikend Maribora, ki velja za nek otvoritveni dogodek zunanjih športnih aktivnosti v mestu ob Dravi.

Največ zanimanja za Pohorje

Po besedah predsednika Športne zveze Maribor Uroša Lovrenčiča, kljub veliko različnim lokacijam Pohorje pregovorno pritegne največ obiskovalcev.

»Približno polovico vseh udeležencev Športnega vikenda v Mariboru, obišče Pohorje,« nazorno opiše priljubljenost Pohorja Lorenčič.

Tudi letos Pohorje ne pozna izjem, saj je pred blagajno Pohorske vzpenjače, kjer bo čez vikend cena povratne vozovnice le en evro, gneča že od jutra. Številni se odpravijo nekoliko višje zaradi ugodnejših temperatur, drugi si v naravnem okolju Pohorja hranijo dušo, tretji pa vozovnico izkoristijo zgolj v eno smer, saj se v dolino spustijo peš.

Ob vznožju Pohorja so organizatorji poskrbeli za različne športne dejavnosti kot so fitnes na prostem, vožnja z monster skiroji ali učenje preživetja v naravi.

Organizator apelira na sožitje vseh udeležencev

Lorenčič je še poudaril, kako pomembno je sožitje med vsemi udeleženci Športnega vikenda Maribora, ki se dejavnosti udeležujejo na lastno odgovornost, saj gre med njimi za različne profile športnikov, od kolesarjev, tekačev pa vse do pohodnikov, ki bodo lahko le z medsebojnim upoštevanjem in sožitjem poskrbeli, da ne bo prihajalo do neljubih dogodkov, ki bi lahko očrnili dobronamernost Športnega vikenda Maribor.

»Zavedamo se, da bo zaradi lepega vremena obiskovalcev veliko, zato je previdnost še toliko bolj pomembna,« zaključi Lovrenčič.

Na Pohorju in pod njim pomoč nudijo člani Gorske reševalne službe Maribor, prav tako je na terenih podpora ekipe Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor. Na zgornji postaji Pohorske vzpenjače pa je na voljo tudi defibrilator.

Pester program Športnega vikenda Maribor

Na spodnji postaji Pohorske vzpenjače je vzpostavljena info točka, zraven katere je možno spoznati prvine kolesarstva, aikida, taborništva in zdravega načina življenja. Zgornja postaja Pohorske vzpenjače PA ponuja infromacije zeliščarjev, zdravljenja s pomočjo Kneippovih metod in predstavitev šahovskega društva.

V areni Snežnega stadiona so na voljo lokostrelstvo, atletika, dvigovanje uteži, vožnja s Pohorje Jetom, pohodništvo, promocija varne vožnje in spust z Monster skirojem.

Športno letališče Skoke vabi na panoramske polete z letalom in predstavitev letalske panoge, čolnarna Veslaškega kluba DEM pa na veslanje v različnih tipih čolna.

Hipodrom Kamnica in KK Karlo Meljski hrib vabita na jahanje in predstavitev konjeniškega športa, Športni center Pristan pa na triatlon, plavanje, rafting ter vožnjo s kajakom in kanujem.

V športnem centru Fontana lahko igrate tenis in odbojko na mivki za tiste trdožive pa je na OŠ Maksa Durjave na voljo boks.

Skupinsko ali individualno fitnes vadbo boste lahko okusite v fitnes centrih Bodifit in študentskemu kampusu Gosposvetska Maribor, kjer bodo ponudili fitnes na prostem.

V Športnem domu Studenci je mogoče z gimnastičnimi vajami preizkušati individualne telesne meje, ki jih lahko kombinirate s športnim plesom v Športnem društvu Rolly.

Za planinstvo in vodene pohode bodo poskrbeli v Bresternici, Kamnici in Kozjaku, Športni park Tabor pa za navdušence nad ameriškim nogometom.

Dvig adrenalina je možen še na BMX progi v Radvanju, ki bo navdušila predvsem tiste najbolj pogumne.

Teniški klub Branik skrbi za brezplačno vihtenje loparjev, športni center NK Pobrežje pa za nogomet in frizbi.

Poskrbljeno je tudi za brezplačni avtobusni prevoz, saj se lahko z avtobusom, ki vozi na liniji 6 – Vzpenjača, v obe smeri peljete brezplačno.

Aktivnosti Športnega vikenda se končajo ob 18. uri in nadaljujejo spet jutri ob 8. uri zjutraj, ko se bo ob 18. uri vikend športnega udejstvovanja končal.

 

Preberite še

Komentarji (1)

garycntsr (ni preverjeno)

Hey students! Our company https://www.writemyessays.org/ know you might need fast help with your paper, so our friendly Customer Support Team is on call 24/7, providing you with guidance as to the ordering process. We are waiting to hear from you any time!

Starejše novice