Foto: Žan Osim
Včeraj je pod okriljem Univerzitetne športne zveze Maribor potekal 14. Seltron nočni tek po stopnicah na Kalvarijo.

Mariborske »štenge« marsikateri športnik rad izkoristi za trening, prav tako je Kalvarija tudi priljubljena točka za nedeljske potepe.

Enkrat letno pa je tempo od vznožja do vrha še posebej hiter – na petkov večer se je v prijetnih jesenskih temperaturah proti vrhu Kalvarije zagnalo okoli 300 tekačev.

Aktualni rekorder ostaja Klemen Španring, ki je pred dvema letoma vrh stopnic dosegel s časom 1:42, a kot poudarja vodja projekta pri Zdravi zabavi Klemen Tasič, je pomembno, da se vsi udeleženci počutijo kot zmagovalci:

»Stopnice na Kalvarijo so izziv za mnoge, tako za rekreativce kot profesionalce. Kljub temu, da jih mnogi označujejo kot 'peklenske', je pomembno, da se vsak posameznik počuti kot zmagovalec.

Pri nas ni pomembna le zmaga, ampak sodelovanje in izkušnja,« je povedal in dodal, da so vsako leto znova presenečeni nad odzivom in energijo, ki jo tekači prinesejo na tekmovanje.

Najmlajši tekači, rojeni med leti 2008 in 2017, so svojo fizično pripravljenost v sklopu Curaprox otroških tekov postavili na preizkus že tik pred mrakom ob 18. uri, osrednje dogajanje z najbolj napeto borbo pa se je začelo ob 19.30, ko so se proti vrhu pognali odrasli.

Od moških je najvišjo stopničko s časom 1:46 dosegel Andrej Koželj, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Ivan Vuletić in Urban Šturm. Od žensk se je s časom 2:28 najbolje izkazala Petja Klojčnik, za njo pa Maja Mencigar in Tjaša Merhar.

Komentarji (1)

44 (ni preverjeno)

super, pohvala za marljivost in tradicionalnost, kar tako naprej

Starejše novice