Vir: Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor
Na dražbi sta se znašli dve stanovanji Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor, pa tudi hiša z velikim stavbnim zemljiščem. Po koliko se bodo torej nepremičnine prodajale?

Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor je pred nekaj dnevi razpisal dražbo občinskih stanovanj v Mariboru, ki bo potekala v sredo, 18. oktobra.

Na dražbi bodo ponudili dve stanovanji in stavbo s stavbnim zemljiščem.

»Gre za prazne nepremičnine, katerih obnova ekonomsko ni utemeljena oziroma so zaradi dotrajanosti objekta predvidena večja vlaganja vanj. Nepremičnine, ki se prodajajo, so zaradi svoje tehnične neprimernosti neuporabne za reševanje stanovanjskih problemov, za obnovo pa bi bilo treba zagotoviti prevelika finančna sredstva, katerih z vidika gospodarnosti ni možno utemeljiti,« so za Mariborinfo razložili na medobčinskem skladu.

Na dražbo so tako uvrstili nepremičnine, za katere so na podlagi analize stroškov ugotovili nerentabilnost takšne investicije in so jih posledično vključili v načrt prodaje stvarnega premoženja za tekoče leto. 

»Kljub manjšemu številu ponujenih nepremičnin v slabšem stanju upamo na čim višji izkupiček, saj bomo pridobljena sredstva namenili za prihodnje investicije,« še dodajajo v medobčinskem skladu.

In katere nepremičnine so naprodaj?

Na voljo je tudi kletno trisobno stanovanje, ki se na naslovu Kamniška ulica 2. Stanovanje se nahaja v kleti, veliko je 67 kvadratnih metrov, njegova izklicna cena pa je 79.100 evrov.

Na Taboru, na Metelkovi ulici 7, stanovanjski sklad prodaja enosobno stanovanje v velikosti 21 kvadratnih metrov, ki zajema tudi podobno veliko podstrešje. Stanovanje je brez sanitarij oziroma so sanitarije izven stanovanja v souporabi.

Gre za pritlično stanovanje, ki se bo na dražbi ponujalo po izklicni ceni 17.000 evrov.

Ne nazadnje pa Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor na Pobrežju, natančneje na Nasipni ulici, prodaja stavbo s stavbnim zemljiščem za 100.000 evrov.

Stavba oziroma stanovanjska hiša z enim stanovanjem, ki obsega klet, pritličje in medetažo, je bila zgrajena leta 1900 in je velika 92 kvadratnih metrov. Na stavbnem zemljišču, ki je veliko 496 kvadratnih metrov, pa stoji tudi pomožni kmetijski del stavbe. Ta pa je velik 44 kvadratnih metrov.

Komentarji (2)

Pohorčan (ni preverjeno)

Kuj prava stanovanja za persenoviča.

Pravna država (ni preverjeno)

Meni so vzeli avto čeprav sem moral dolg trikrat poravnal ker sodisce dovoli da pride k vam izterjevalec in vam zeno posilijo ce prijavite boste pa še četrtic placal dolg sodniki so po navadi podaljsana roka izvrsiteljev ko sem odvetnikim povedal kdo je moj izvrsitelj so me takoj zavrnal čes da imajo prevec dela

Starejše novice