Zmagovalni predlog avtorice Lee Pernek z naslovom Cikel življenja bo kmalu zaživel v svoji pravi podobi na površini Centralne čistilne naprave Maribor.

Podjetje AquaSystems, ki upravlja s Centralno čistilno napravo Maribor, je v začetku razpisalo natečaj za izdelavo EKO grafita

Zmagala je Lea Pernek z grafitom »Cikel življenja«, v katerem prepoznamo več prepletajočih se motivov. Opazimo lahko krog (življenjski cikel), ki ga predstavljata domišljijska bitja. Prepoznamo motiv stvarjenja Adama, s čimer je avtorica želela izpostaviti pomembnost življenjske energije ter predaje poslanstva prihodnjim generacijam – ohranjanje življenja v Dravi in ob njej.

Lea bo grafit, za katerega je prejela tudi denarno nagrado v višini 500 evrov, od jutri naprej ustvarjala na površini čistilne naprave.

Lea se je za sodelovanje na natečaju odločila, ker meni, da projekt spodbuja ljudi do spremembe odnosa do okolja in k večji uvidevnosti do narave.

»Za sodelovanje na natečaju sem se odločila, ker menim, da projekt neposredno vpliva ter spodbuja ljudi, da spremenimo odnos do okolja, da smo prijaznejši in uvidevnejši do narave. Menim, da lahko vsak posameznik poskrbi za boljši jutri,« je avtorica zmagovalnega predloga dejala ob razglasitvi.

Lea je z nami še delila, da so pogoji za risanje najboljši zjutraj in pozno popoldan, ker se barva počasneje suši, njeno nadobudnost pa v družbi AquaSystems zelo cenijo.

Razpis EKO grafit je eden izmed družbeno odgovornih projektov, s katerimi AquaSystems uresničuje svojo poslanstvo ohraniti Dravo in življenje ob njej tudi za prihodnje generacije. 

Komentarji (2)

Kritik (ni preverjeno)

Pazite,da ne bo imel princ teme občutek ,da ga zanemarjate ? Lahko vam pošljejo Kanglerja za vrat .

naime mafija (ni preverjeno)

izbrala napacno ime ...

Starejše novice