S strehe mariborske pediatrije so se tudi letos spustili Božički, ki so tamkajšnjim otrokom pričarali nasmehe na obraz in jim tako polepšali bivanje v bolnišnici.

Dobrosrčni Božički so v pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Maribor pričarali praznično vzdušje.

Tradicionalno so se spustili s četrtega nadstropja Klinike za pediatrijo mimo oken, na katerih so sloneli najmlajši pacienti. 

Tik pred prazniki so jim tako olepšali bivanje v bolnišnici.

Pediatrična klinika polno zasedena

Hojka Gregorič Kumperščak, predstojnica enote za otroško in mladostniško psihiatrijo, se je zahvalila reševalcem Jamarsko reševalnega društva za tradicionalno gesto, ki polepša praznike otrokom. »Razmere niso najboljše, ogromno otrok je v tem času bolnih,« je povedala. 

Pojasnjuje, da so na pohodu različni respiratorni virusi, zaradi česar pediatrična klinika poka po šivih. Trenutno imajo 130 odstotno zasedenost. »Seveda zbolevajo otroci, zbolevajo starši pa tudi naši zaposleni. Tako da imamo tudi krizo glede kadra zaradi bolniških odsotnosti,« razlaga. 

»Ta gesta pomaga otrokom, ki so tukaj hospitalizirani, da nekoliko lažje prenašajo te čase,« je še dodala. 

Božički nasmejane otroke pozdravili skozi okna

Tudi letos so se v dobre može prelevili reševalci Jamarsko reševalnega društva. Ti so se z veseljem odzvali povabilu HitRadia Center, ki vsako leto organizira tradicionalni Spust Božičkov s streh slovenskih otroških bolnišnic.

»Vsako leto je lažje in lepše videti nasmejane obraze otrok,« je povedal Robert Anžič, eden od šestih Božičkov, ki so se danes spustili s strehe pediatrične klinike in med glasnim »ho, ho, ho« trkali otrokom na okna in jim dajali petke skozi šipo. 

Kot pravi, so bili otroci presenečeni: »Večina se odzove z nasmehom, nekateri pa se tudi malo bojijo.«

Komentarji (1)

Surfeiter (ni preverjeno)

Božićki! ... malo se poglejte ... in se še enkrat vprašajte ... kaj pa če res nismo nobenemu v veselje? ...

Starejše novice