Foto: Jure Banfi
ZZrolano mesto se je zzrolalo že sedemnajstič, s startom in ciljem na južni ploščadi Ljudskega vrta v Mariboru.

ZZrolano mesto je športno rekreativna prireditev, ki je v državi ni enake - gre za parado rolanja in kotalkanja po mestnih ulicah, ki so sicer rezervirane za promet.

Kar dve leti prisilnega premora je imel dogodek, ki je danes doživel svojo sedemnajsto ponovitev, s startom in ciljem pri Ljudskem vrtu v Mariboru. 

Rekreativni dogodek za vse generacije

Prvo parado rolanja je Zdrava zabava organizirala davnega leta 2002, ZZrolano mesto pa je v vsem tem času iz prvotno študentskega dogodka preraslo v rekreativni dogodek, namenjen vsem generacijam.

Edinstvena priložnost rolati ali rolkati ali kolesariti ali kotalkati se tam, kjer sicer vozijo avtomobili, privabi zmeraj več udeležencev.  

»Velik poudarek dajemo na varnost in tudi tokrat je bilo tako, je pa velik izziv ob tolikšnem številu ljudi. Ob tem je nepogrešljiva pomoč tako policistov, ki skrbijo za ustavljanje prometa kot tudi reševalnega vozila ter mariborskih hokejistov,« je v napovedniku dogajanja dejal Klemen Tasič, vodja projekta pri Zdravi zabavi.  

Dogajanje se je začelo ob 15. uri, parada pa se je ob 16. uri v spremstvu tovornjaka z DJ-jem podala na približno 12-kilometrsko traso po mariborskih ulicah, opravila kratek okrepčilni postanek pri Mercator centru na Pobrežju, ter se približno uro in pol kasneje vrnila k Ljudskemu vrtu.

Dogodek se je odvil v okviru Evropskega tedna mobilnosti v Mariboru.

Komentarji (1)

Surfefiter (ni preverjeno)

Zakaj ZZrolanega mesta ne vzganjate na ploščadi pred bivšo Svilo ali kje v Melju ??? Popestrite tudi druge dele našega lepega mesta ...

Starejše novice