Foto: Žan Osim
V Festivalni dvorani Lent v Mariboru poteka 23. Mednarodni sejem eksotičnih živali.

Danes so na svoj račun prišli ljubitelji nevsakdanjih hišnih ljubljenčkov. V Festivalni dvorani Lent do 16. ure poteka že 23. Mednarodni sejem in razstava eksotičnih živali SLO-EXO, na katerem strast do eksotičnih živalskih vrst tudi letos deli približno 40 razstavljavcev.

Foto: Žan Osim

Plazilci, dvoživke, pajki in še več

Sejem SLO-EXO je edini mednarodni sejem eksotičnih živali in opreme za teraristiko in akvaristiko v Sloveniji. Organizira ga Društvo ljubiteljev eksotičnih živali »STALGO exotic« iz Maribora, ki je zaslužno za organizacijo prvega mednarodnega sejma eksotičnih živali v Sloveniji – ta se je odvil leta 2010 na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču.

Na sejmu so raznovrstne živali, ki jih sicer ne vidimo pogosto v vlogah hišnih ljubljenčkov. To so pajki, žuželke, stonoge, kače, želve in tako dalje.

Foto: Žan Osim

Možen tudi nakup živali

Obiskovalci se na sejmu lahko izobrazijo o posameznih živalskih vrstah in žive živali tudi kupijo. Iz prve roke lahko od slovenskih in tujih rejcev izvejo vse o lastništvu eksotičnih živali, od skrbništva do ustrezne dokumentacije.

Vse živali na sejmu so bile vzrejene v ujetništvu – to pomeni, da ni bila nobena vzeta iz narave. Organizatorji ob tem opozarjajo, da je tako kot pri psih ali mačkah tudi lastništvo eksotičnih živalih odgovornost.

»Za vsako živo bitje moramo poskrbeti. Izpolnjeni morajo biti pogoji, kot so prostor, osvetlitev, toplota, hrana in tako naprej. Dobiti mora čim boljši približek tega, kar bi dobila v naravi,« pojasnjuje Erik Koler, razstavljalec, rejec in član mariborskega društva STALGO exotic.

Foto: Žan Osim

Nova in rabljena oprema za teraristiko in akvaristiko

Na stojnicah najdemo tudi novo in rabljeno opremo za teraristiko in akvaristiko, igrače za otroke in domače živali, rastline in tako naprej.

Vstopnice je mogoče kupiti pri vhodu v dvorano. Za odrasle osebe cena znaša osem evrov, za otroke med 4. in 12. letom starosti šest evrov, otroci pod 4. leti starosti pa lahko vstopijo brezplačno. Na voljo je tudi družinska vstopnica (dva otroka in dva odrasla), ki znaša 25 evrov.

Komentarji (2)

Odstop arsenovica (ni preverjeno)

Zabjega mutanta iz maribora bodo tudi rastavili???jmariboru je zelo nevaren !!!!!

sherlock h (ni preverjeno)

Osnovni namen razstave je bil seveda pokasirati cim vec denarja od vstopnin!!!!zivalski vrt na dunaju-3 x cenejša vstopnina in ogromno- veliko vec za pogledati!!!!!

Starejše novice