Foto: Jure Banfi
Tudi letos so mariborski maturanti v središču mesta zaplesali četvorko.

Maturanti so danes točno opoldne znova zaplesali četvorko v več slovenskih mestih, tudi Mariboru in se tako poslovili od srednje šole. Ob spremljavi Straussove melodije so zaplesali tudi po nekaterih drugih evropskih mestih.

V Sloveniji maturantsko ulično četvorko plešejo že od leta 2002, ko so maturanti prvič istočasno zaplesali v sedmih mestih, od leta 2005 so se priključila druga mesta v tujini, je za STA pojasnil vodja Plesne šole Pingi in glavni koordinator plesa četvork v Sloveniji in Evropi za Plesno zvezo Slovenije Rudi Kocbek.

Četvorka točno opoldne v 17 mestih v Sloveniji

Plesna zveza Slovenije bo kot koordinator projekta European Quadrille Dance Festival koordinirala ulično četvorko v 17 mestih v Sloveniji ter v 26 mestih na Slovaškem, v Srbiji, Severni Makedoniji in Črni Gori. 

Letos se bodo tako istočasno zavrteli maturanti v 43. evropskih mestih.

Maturanti bodo v Sloveniji zaplesali v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti, Novem mestu, Velenju, Ajdovščini, Lendavi, Ljutomeru, Postojni, Ilirski Bistrici, Tolminu, Slovenskih Konjicah, Sežani, Litiji, Kočevju in na Ptuju, so v sporočilu za javnost zapisali v plesni zvezi.

Plesna zveza Slovenije je sicer tudi imetnik zadnjih treh Guinnessovih rekordov v sinhronem plesanju v letih 2009, 2010 in 2011. Rekord iz leta 2011 s 33.202 udeleženci še vedno velja za največje število simultano plešočih v četvorki. 

Kocbek pričakuje, da se bo letos dogodka udeležilo med 20.000 in 25.000 plešočih.

Komentarji (2)

Surfeiter (ni preverjeno)

Čudi me ... vsega se naveličate in zadeve spreminjate, ko pa se je iz sebe zreba delati norca in Plesno brezvezo kovati v zvezde ter delati reklamo raznim plesnim šolam, pa ste v nekem drugem, davno preživetem času ... pazi! ... že desetletje in več, vi ksihti po mestih plešete četvorko, slovenski narodni ples ... ta podatek o izvoru plesa je za one, ki imajo poln gobec čefurjev ... jaz vam pa povem ... bolje slovansko govno nego francoski sladoled ...

mislim (ni preverjeno)

bravooo!

Starejše novice