Foto: Jaka Arbutina
Na mariborskih ulicah spet čokolada in čili, tokrat kar na materinski dan.

Po dvoletnem premoru se je na Trg Leona Štuklja v Mariboru spet vrnila pekoče-sladka kulinarika. Tako se danes in soboto, 25. in 26. marca, s festivalom Čili in Čokolada odpira sezona dogodkov na prostem.

Gre za mednarodni festival, ki se je v štajerski prestolnici odvijal že leta 2018 in 2019. Takrat so Trg Leona Štuklja zapolnili do zadnjega kotička.

Tudi tokrat gre organizatorjem na roko toplo spomladansko vreme.

Tudi na tokratnem festivalu se je v Mariboru zbralo več kot 40 različnih ustvarjalcev čilijev in čokoladnih kreacij, tako iz Slovenije kot tudi iz tujine, predstavljajo pa svoje sladke in pikantne izdelke. Poskrbljeno pa je tudi za bogat spremljevalni program in degustacije.

Organizirali so tudi kreativne delavnice, delavnice za otroke in zabava tekmovanja. Prav tako se gosti lahko pogovarjajo z mojstri čilija in čokolade in jih povprašajo za kakšen recept.

Za sladkosnede so na voljo tudi čokoladne fontane, poslikave teles s čokolado in čokolade na tisoč načinov. 

Ljubitelji čilijev pa lahko poskusijo različne čili omake, čili vina in tudi domač kravji in kozji sir s čilijem.

Na trgu tudi bivša tekmovalca Masterchef Slovenija

Na festivalu lahko srečate Adama Šerca, velikega ljubitelja čilijev in predstavnika društva Čudoviti svet čilija, ki je mnogim poznan iz priljubljenega televizijskega šova Masterchef Slovenija.

»Navdušen sem, da bom prisoten na festivalu Čili in Čokolada, ki ga ne sme zamuditi noben navdušenec nad čiliji ali čokolado, pravzaprav noben gurman,« je pred festivalom dejal Šerc.

Družbo ob kotlu pa mu delal tudi Žiga Gabrovec, finalist Masterchef Slovenija. Skupaj bivša sotekmovalca pripravljata poslastico in nepozabno kulinarično doživetje.

Komentarji (1)

Surfeiter (ni preverjeno)

Jaka Arbutina! Vsa čast ... pa ti si fenomen ... uspel si na digitalni fotoaparat nažgati 3178 fotografij ničesa in z njimi 49 buzerirati nas ... bravo!

Starejše novice