Foto: Jure Banfi
Mariborski otroci so lahko danes še zadnjič letos videli dedka Mraza in mu za leto dni pomahali v slovo.

Dedek Mraz že vse od 9. decembra, ko se je s Pohorja spustil v dolino, na kočiji s pravljičnim spremstvom obiskuje otroke v vrtcih in šolah, tokrat pa se je odpravil na zadnjo vožnjo po praznično okrašenih ulicah Maribora.

V središče Maribora je prispel ob 17.20, ko je vstopil na Glavni trg, se nato popeljal po Gosposki in Jurčičevi ulici ter se ustavil na Grajskem trgu. Od tam se je skupaj z otroki, ki so si pred njegovim prihodom ogledali predstavo v Vilinskem mestu, odpravil na Trg Leona Štuklja.

Na velikem odru je še zadnjič letos nagovoril obiskovalce in zapel svojo najljubšo pesem. Pot ga je nato vodila preko Trga svobode po Slovenski in Gosposki ulici do Glavnega trga, kjer je zapustil mestno središče in se odpravil na dolgo pot nazaj na Pohorje.

Dedek Mraz mariborske otroke obiskuje že 75 let

Na koncu pa je dedek Mraz vseeno še opravil en postanek. Na Domu Miloša Zidanška na Pohorju je obiskal in obdaril otroke iz socialno ogroženih družin, ki bodo zadnje dneve leta uživali počitnice na novoletnem taboru.

Tradicija obiska dedka Mraza v Mariboru v različnih oblikah poteka že 75 let, odkar je takratni časnik Vestnik objavil njegovo pismo, s katerim je ta povabil otroke, starše, dedke in babice na praznovanje novoletne jelke, kot se je to takrat imenovalo.

Komentarji (1)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Adijo komi, spizdi nazaj v yugo in ne vracaj se vec.

Starejše novice