FOTO: Janez Leskovar
Pet tisoč gledalcev je ob progi in v cilju 55. Zlate lisice ustvarilo tekmovalno vzdušje, ki so ga pohvalile, tako kot progo in organizatorje, prav vse tekmovalke. Kljub dežju so se navijači zbrali tudi na podelitvi in žrebu številk na Trgu Leona Štuklja.

Mikaela Shiffrin je zmagovalka zadnjih dveh slalomov za Zlato lisico, lani v Kranjski Gori in leta 2015 v Mariboru. Poleg tega je Shiffrinova zmagala na kar trinajstih od zadnjih sedemnajstih slalomov za svetovnih pokal. 

Vse štiri, kjer Shiffrinovi ni uspelo, je dobila Petra Vlhova, ki je zmagovalka zadnjega slaloma za svetovni pokal pred Mariborom, v Flachauu. Obe smučarki sta si danes razdelili še veleslalomsko zmago za 55. Zlato lisico. Si lahko želimo še bolj zagrizen boj? Se v to bitko dveh najboljših sploh »lahko« vmeša še tretja?

Predvsem Frida Hansdotter in Wendy Holdener se s tem zagotovo ne strinjata. Švedinja je na Zlati lisici zmagala leta 2014 v Kranjski Gori, ko je dosegla sploh svojo prvo zmago za svetovni pokal, Švicarki v slalomu in veleslalomu sploh še ni uspelo zmagati, čeprav je bila kar devetnajstkrat v slalomu že na stopničkah, kar je nasploh »neslavni« rekord v zgodovini svetovnega pokala. Si glavni kandidatki za pohorsko slalomsko zmago sploh lahko želita še bolj zagrizeni nasprotnici?

Na sobotnem slalomu za Zlato lisico, s prvo vožnjo ob 10. uri in drugo vožnjo ob 13. uri, bodo slovenske barve branile Ana Bucik, Meta Hrovat, Neja Dvornik, Maruša Ferk, Klara Livk in Andreja Slokar.

Startne številke za sobotni slalom

1. Liensberger, 2. Hansdotter, 3. Shiffrin, 4. Schild, 5. Swenn Larsson, 6. Vlhova, 7. Holdener, …

21. Ferk, 22. Bucik, 29. Hrovat, 46. Dvornik, 56. Livk, 62. Slokar 

Na seji vodij ekip so trenerji vseh reprezentanc pohvalili organizatorje za odlično izvedeni veleslalom. Za slalom bo bitka z vremenom še težja, saj je napovedana otoplitev. Vodja tekmovanja Mitja Dragšič je zagotovil, da je njegova ekipa pripravljena.

Po koncu žreba je občinstvo zabavala skupina Prismojeni profesorji bluesa.

FOTO: Janez Leskovar

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice