Foto: Miloš Vujinović
Kdo je že vsaj nekajkrat obiskal Maribor, se je že gotovo sprehodil skozi garažo ob Starem mostu. Ta je že vrsto let v klavrnem stanju, polna smeti in neodstranjenim zapuščenim avtomobilom.

Na spletnem občinskem portalu Izboljšajmo Maribor je občanom omogočena oddaja pobud, vprašanj in drugih ugotovitev, ki se nanašajo na življenje v mestu.

Nedavno je preko platforme Izboljšajmo Maribor občan opozoril na zapuščen avtomobil in neurejeno stanje garaže, ki je polna odpadkov, ob Usnjarski ulici na Lentu v središču mesta.

Kaj na njeno opozorilo odgovarjajo na Mestni občini Maribor in ali so odpadke ter zapuščen avtomobil že odstranili?

Pobuda, da se avtomobil odstrani, garaža pa uredi

Gre za garažo, ki se nahaja pod Starim mostom v bližini Glavnega trga, ob Usnjarski ulici. Občan je tako mariborsko občino opozoril, da se tam že precej časa nahaja popolnoma uničen ter zapuščen avtomobil, okoli njega pa je tudi večja količina smeti.

»Iz avtomobila prav tako izteka olje in ostale tekočine, zato je nevaren tudi za okolico, prav tako pa močno kazi stopnišče na Lent in ustvarja občutek nevarnosti in neurejenosti,« je zapisal občan.

Tako je na Mestno občino Maribor podal poziv, da se vozilo in odpadki odstranijo, prav tako pa predlagal, da se garaža s prostori, vhodom in stopniščem uredijo in posodobijo.

Primer zapuščenega avta predali državni inšpekciji

Na pobudo je mariborska občina podala le kratek odgovor. In sicer so odgovorili, da je o zapuščenem vozilu seznanjena medobčinska inšpekcija, ki pa bo zadevo odstopila državni inšpekciji za okolje.

Kot poudarjajo na občini, vozilo ni na javni površini in zato ni v pristojnosti medobčinskih inšpektorjev. 

»Glede odpadkov v okolici garaž, kjer je javna površina, pa bo medobčinski inšpektorat Snagi izdal odredbo, da jih odstrani,« so zaključili svoj zapis na portalu Izboljšajmo Maribor.

Pri tem pa se na pobudo o posodobitvi ali morebitni ureditvi niso odzvali.

Komentarji (2)

DipsY (ni preverjeno)

Pa dajte takih garaz je kar nekaj v MB. Lahko bi dopolnili clanek in povprasali kaj bo z veliko garazo v Novi Vasi 2. Ne mores parkirat zgoraj, spodaj so kapniki, tam pri odtocnih ceveh voda dere mimo cevi, itd...nograd bi lahko obnovil garazo, jo zapr pa kasiral magari, tako kot sosednjo tamalo.

Surfeiter (ni preverjeno)

sereš

In reply to by DipsY (ni preverjeno)

Starejše novice