Prostovoljno gasilsko društvo Hoče ja na družbenem omrežju Facebook delilo sliko vozila, s katerim naj bi storilci na območju Pivole nelegalno odložili večjo količino komunalnega blata.

Hoški gasilci z objavo in sliko na družbenem omrežju Facebook pozivajo vse, ki bi vozilo prepoznali, da to sporočijo pristojnim organom oziroma policiji.

Prav tako župan občine Hoče - Slivnica Marko Soršak vse, ki bi morebiti karkoli vedeli ali videli storilca, prosi, da jih o tem obvestite: »V kolikor imate morda stanovalci ob Hočki cesti ali Pivolski cesti podaljšano oko (kamero) vas prosimo, če lahko opravite pregled. Obvestilo nam lahko pošljete tudi anonimno na telefon 02 616 53 20 ali na naslov [email protected].« 

Morebitne informacije lahko sporočite tudi preko telefonske številke na policijo 113, ali pa sporočilo oddate kar županu osebno ali pustite sporočilo v nabiralniku občinske stavbe.

Foto: PGD Hoče, Facebook

Sanacija ekološke katastrofe v Hočah bi lahko stekla še ta teden

Kot je povedal hoški župan Marko Soršak, Vodno-gospodarsko podjetje Drava še danes ali v petek pričakuje državni odlok, nato pa bi z deli lahko začeli naslednji dan.

Soršak je ob tem poudaril, da je najpomembnejše sporočilo občanom, da je voda na celotnem območju občine ustrezna, za pet domačij, ki so se doslej oskrbovali iz zasebnega zajetja, pa so skupaj z Mariborskim vodovodom našli rešitev in že potekajo zemeljska dela za priključek na nov vodni vir.

Glede odvoza blata na začasno ali stalno lokacijo je dejal, da so pristojni prevzemnika že našli, celotna sanacija pa bi zaradi zahtevnosti terena, precej bo tudi ročnega dela, lahko trajala tudi mesec dni.

Pred dvema dnevoma so onesnaženo območje posipali s snovjo, ki preprečuje neznosen smrad in širjenje onesnaženja.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Ugotoviti, kdo v krogu 30 km ali manj je sposoben proizvesti toliko "dreka" ... krivec bo znan takoj!

cvbn (nepreverjen)

Kaj pa če je Madžar ?

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

pohorskisvizec (nepreverjen)

Saj se ve, kdo ima ima(kdo je lastnik) takšnega vozila...gremo policija v akcijo!

slvkos (nepreverjen)

VSE SE VE SAMO SE NE SME IZDATI KDO JE; JE TA PRI KORITU Z OSTALIMI PRASCI

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

pa pohorski bataljon je tudi bil odpeljan sa pohorja

In reply to by slvkos (nepreverjen)

seveda poznam (nepreverjen)

..to je rdeči šlepar !

Starejše novice