Iz javnega podjetja Marprom so sporočili, da bo mariborski mestni potniški promet ta četrtek in nedeljo, 31. oktobra in 3. novembra, zaradi izrednih razmer potekal v okrnjenem obsegu.

V času onesposobitve bomb, najdenih na gradbiščih za Europarkom in ob železniški progi v Melju, bo mestni potniški promet močno oviran. To še posebej velja za nedeljo, ko bo zaprta tudi mariborska glavna avtobusna postaja.

V četrtek bo trasa avtobusne linije 1 Tezno spremenjena

Vse mestne linije, razen linije 1 Tezno, bodo po dosedanjih informacijah vozile po obstoječih trasah. Bodo pa zaradi zapor možne občasne zamude avtobusov.

»V četrtek, 31. oktobra, bo zaradi zaprtja Titove ceste avtobusna linija 1 Tezno od jutra do predvidoma 17. ure potekala po spremenjeni trasi. V smeri proti Teznu bodo bodo avtobusi na tej liniji vozili čez Glavni trg, Stari most, Dvorakovo ulico, Gorkega ulico, Ulico pariške komune, Titovo cesto in naprej po ustaljeni trasi. V smeri proti centru mesta pa bodo s Titove ceste pri Telekomu zavili v Ulico pariške komune in nadaljevali z vožnjo po Gorkega ulici, mimo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, čez Stari most do glavne avtobusne postaje v Mlinski ulici,« so napovedali v Marpromu.
 

V nedeljo bo sprememb več

V nedeljo, 3. novembra, bo zaprto širše območje mesta, zato bo potrebnih več sprememb.

Tega dne avtobusi na liniji 15 Bresternica ne bodo vozili. Na ostalih linijah bodo avtobusi od jutranjih ur do predvidoma 17. ure oziroma do onesposobitve bombe vozili v zelo okrnjenem obsegu in le do območja zapor.

»Na linijah 1 Tezno, 2 Betnavska-Razvanje, 4 Limbuš-TC Qlandia, 6 Vzpenjača, 18 Pekre in 21 Ljubljanska-Tržaška-Merkur bodo v nedeljo vozili do Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in tam obračali.

Na liniji 7 Kamnica bodo vozili po Gosposvetski, Strossmayerjevi in Mladinski ulici ter nato nazaj v Kamnico.

Na liniji 16 bodo vozili do krožišča pri trgovini TUŠ Pobrežje v ulici Veljka Vlahoviča.

Na liniji 20 bodo iz smeri Malečnika usmerjeni v Čufarjevo, Osojnikovo, Ulico XIV. divizije, Ulico Veljka Vlahoviča ter nazaj čez Malečniški most.

Na linijah 3 in 12 bodo vozili po skrajšani trasi: na Pobrežju bodo obračali v krožišču pred pokopališčem in se vračali do pokopališča Dobrava, nadaljevali pot po ustaljeni trasi do krožišča na Gosposvetski cesti, s te pa se usmerili levo v Vrbansko in zatem Turnerjevo ulico ter nazaj na ustaljeno traso,« so razložili v Marpromu.

Vozilo Maister ne bo vozilo, avtobusna postaja bo zaprta

V Marpromu so opozorili, da je na vseh linijah mestnih avtobusnih prevozov pričakovati tudi večja odstopanja od voznih redov.

Mestno mini vozilo Maister v nedeljo ne bo vozilo. Enako velja za manjši avtobus na posebni liniji od Avtobusne postaje Maribor do mejnega prehoda Jurij (linija po vinski cesti).

V nedeljo bo od 0.00 do predvidoma 17.00 popolnoma zaprta glavna avtobusna postaja v Mlinski ulici. To velja tako za perone kot za blagajne, informacije in tako dalje. O tem so v podjetju Marprom že obvestili medkrajevne in mednarodne prevoznike.

V nedeljo do predvidoma 17. ure bodo zaprta tudi vsa ograjena parkirišča, ki so v upravljanju Marproma. Gre za parkirišča v Mlinški, Loški in Sodni ulici ter na Rakuševem trgu.

V primeru razširitve območja ali podaljšanja časa zapor, tako v četrtek kot nedeljo, so v mestnem prometu mogoči še dodatni ukrepi in spremembe. O tem bodo v Marpromu potnike obveščali sproti, glede na trenutno stanje. V času izrednih razmer jih prosijo za razumevanje in strpnost.

Komentarji (1)

Veronika Jeseniška (ni preverjeno)

če me pa kaj razjezi me razjezi to nabijanje o bombi
Pa takšna panika
Onga gospoda iz Vurbeka bi poklicali, jo sam odstrani
pulfer proda za zdravilo v apoteke
železni oklep pa za staro železo
Brez 1 evra stroška bi ta gospod to naredil
Kajti ta gospod iz Vurbeka je res CAR

Starejše novice