Leva fotografija: Jure Banfi, desni dve fotografiji: Bernard Majhenič Facebook profil
Na pohorskih smučiščih v nov teden vstopajo z nekaj spremembami. Direktor Marproma Bernard Majhenič medtem opozarja na gore smeti, ki po njegovih besedah ostajajo za starši otrok sankačev na Snežnem stadionu.

»Ogledalo staršev, ki so ta vikend pripeljali svoje otroke na sankanje pred hotel Arena,« je ob objavljenih fotografijah kupov smeti pod Snežnim stadionom na družbenem omrežju Facebook oster Bernard Majhenič, direktor Marproma.

»Takšen lep spomin so nam pustili pred vstopom na sedežnico Radvanje. Res lepo, verjamem, da imajo tudi doma v dnevnih sobah tako pospravljeno. Spodbudno za zaprte gostince,« je še zapisal Majhenič.

Še naprej smuka do doline

Od ponedeljka bodo na Mariborskem Pohorju ob krožni kabinski žičnici v pogonu oba otroška trakova Bejbika in sedežnica Sleme, na Arehu pa bo delovala sedežnica Pisker, so sporočili iz Marproma. 

Na Mariborskem Pohorju bodo smučarji še vedno lahko prismučali do doline po Čopovi progi ali Snežnem stadionu.

Smučarski avtobus med Bellevuejem in Arehom med tednom ne bo vozil.

Ob delavnikih tudi ne bo organizirano brezplačno testiranje na covid-19 na smučišču, temveč bo potekalo na lokaciji Zdravstvenega doma Maribor.

Za turno smuko dva termina

Nov teden prinaša spremembo tudi za turne smučarje, saj bo za tovrstno rekreacijo treba imeti posebno vozovnico, ki bo na ceniku od torka - veljale bodo tudi sezonske smučarske vozovnice. 

Vozovnica za turno smuko bo stala osem evrov, vključevala pa bo hojo na smučeh navkreber po urejeni progi, spust navzdol in eno vožnjo z gondolo ali sedežnico Pisker.

Pri tem bo turnim smučarjem na Mariborskem Pohorju vzpenjanje po progi omogočeno med 7.30 in 9.00, spust pa nato ob 9.00, ko se odprejo smučišča. Zatem bo za vzpon s turnimi smučmi na voljo še popoldanski termin od 16.00 do 18.00, ko bo možen zadnji spust v dolino. 

To ne bo veljalo le v torek in četrtek, ko bo termin med 16.00 in 18.00 rezerviran za spuste s pležuhi. Na Piskru bo turna smuka zagotovljena vsak dan od 9.00 do 16.00, pri čemer bo hoji navzgor namenjen posebej označen del proge.

Izven navedenih ur aktivnosti turnih smučarjev in ljubiteljev pležuhov ne bodo dovoljene. Zato vstop v gondolo s pležuhi razen v torek in četrtek popoldan ne bo možen.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Bolj prazno je vse

Grof (nepreverjen)

Ne ,g. Majhenič doma sproti pospravljajo ! To se dogaja skozi celo leto . Pridejo downhill kolesarji ,parkirajo kombi na parkirišču ,kjer bivajo in se prehranjujejo ,smeti pa mečejo v gozdu kadar so koši polni .Pojdite si ogledati kako izgleda to poleti .Kdo bi moral prazniti koše pod Pohorjem ? Vprašajte Snago .

božidar (nepreverjen)

MB je itak celi v smeteh ,nesnagi

Zikollino (nepreverjen)

Ogledalo MOM in Marproma ... vsi isti nesposobneži, ki so danes nastavljeni in jutri nastavljajo ... podajte predlog za izdajo zakona o SMUČARSKEM RESORTU MB ter po vzoru plačevanja RTV SLO, predlagajte, da vsi imetniki električnih priklopov na Štajerskem obvezno kupijo vašo letno vozovnico ... tako se vi z 'izletniki' sploh ne bi rabili ukvarjati, kaj šele smeti pobirati ... pizda, povsod mentaliteta mrtvega konja ... pa še ta bi rad, da se mu s pod nog kadi ...

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

zakaj pa imamo komunalce

Starejše novice