Tudi tretji razpis za najem gostilne Pri treh ribnikih je padel v vodo. V Mestnih nepremičninah ostajajo optimistični in že napovedujejo četrti razpis. Pa je na mizi morda tudi prodaja gostilne?

Gostilna Pri treh ribnikih, ki velja za najstarejšo gostilno v Mariboru, tudi po že treh javnih pozivih ostaja brez najemnika. Tudi na tretji razpis za najem, ki se je nedavno iztekel, namreč niso prejeli nobene zavezujoče ponudbe.

»Trenutno stanje na področju gostinstva ni rožnato, to smo ugotovili v razgovorih s potencialnimi najemniki, ki so z nami stopili v kontakt v času trajanja dosedanjih razpisov,« so za Mariborinfo povedal v Mestnih nepremičninah.

Po njihovih besedah zanimanje za gostilno je. »To izkazujejo številni ogledi in resni pogovori, vendar do najemne pogodbe za zdaj še ni prišlo,« razlagajo lastniki gostilne Pri treh ribnikih.

Zato smo preverili, kakšni so nadaljnji načrti Mestnih nepremičnin. Bo sledil nov razpis za najem gostilne ali pa je na mizi tudi morebitna prodaja?

Kar nekaj interesentov zavrnili že pri ogledu

Gostinski lokal, nekoč znan tudi pod imenom Pri Kličku, so Mestne nepremičnine kupile junija 2020 od družbe Terme Maribor za okoli pol milijona evrov. Sprva je v njem ostal dolgoletni najemnik, a je pozneje odstopil od najemne pogodbe, ki jo je imel s termami sicer sklenjeno do junija letos.

Gostilna je tako že leto dni zaprta. A kot poudarjajo v Mestnih nepremičninah, zaradi tega ne mečejo puške v koruzo. Po njihovih besedah so še naprej v intenzivnem kontaktu ter vodijo razgovore s potencialnimi kandidati.

»Ker ne želimo, da bi gostilna Pri treh ribnikih postala kitajska restavracija ali restavracija s hitro prehrano, smo morali kar nekaj potencialnih interesentov zavrniti že pri ogledu. Z vsakim pozivom izboljšujemo in dopolnjujemo pogoje, saj od zainteresiranih kandidatov dobivamo številne sugestije,« dodajajo v Mestnih nepremičninah.

Na mizi morebitna prodaja gostilne?

Po napovedih bodo tako že prihodnji mesec objavili nov razpis. »Še vedno verjamemo, da bo nekdo z dolgoročno strategijo, saj objekt ponujamo za deset let, našel svojo priložnost in ponovno zagnal gostinsko dejavnost v nekdaj neuglednejši gostilni v mestu,« poudarjajo v Mestnih nepremičninah.

Na vprašanje, ali je na mizi morda tudi prodaja gostilne Pri treh ribnikih, pa nam niso odgovorili.

Najemnino zvišali za skoraj 200 evrov

V primerjavi s prvim razpisom so v drugem ponudili dolgoročni najem za obdobje desetih let. V tretjem pa so minimalno mesečno najemnino iz 2500 evrov zvišali na 2680 evrov.

»Popravek najemnine je posledica določenih inflacijskih razlogov, na drugi strani pa smo omogočili novemu najemniku tudi zagonski ciklus, s tem, da smo opravičili prvo najemnino po sklenitvi pogodbe in za eno leto določili fiksno osnovno najemnino,« pravi direktor Mestnih nepremičnin Maribor Ranko Šmigoc.

Najemnik bo moral v večji meri ponujati tipične slovenske jedi z lokalnimi sestavinami in preskrbovalno verigo lokalnih dobaviteljev ter 90 odstotkov regionalnih vin od tega 30 odstotkov iz Mariborskega vinorodnega okoliša, 30 odstotkov iz širšega štajerskega okoliša, 30 odstotkov iz ostalih slovenskih regij in deset odstotkov tujih vin.

Prav tako bo moral najemnik izvajati gostinsko dejavnost šest dni tedensko, in sicer od torka do nedelje, ter mora biti registriran za opravljanje gostinske dejavnosti.

Komentarji (14)

Pikas (ni preverjeno)

Treba je malo znižat ceno, prvo leto dat polovično najemnino in 5 % od mesečnega prometa, da se pomaga utiriti posel, drugo leto pa se najemnina naj zviša, pogodba pa se podpiše za 5 let. Kaj je res tako težko?

jevgenij e.m. (ni preverjeno)

jap če bi blo kakšne začetne olajšave bolj spretne itd... bi lohk odprli tudi kakšno ukrajinsko kuhno?!

In reply to by Pikas (ni preverjeno)

ip (ni preverjeno)

Seveda ne sme postat kitajska. Bojo vse race zginle.

jao ^ping (ni preverjeno)

a ni že davno nazaj en brezdomc laboda snedu?!?

In reply to by ip (ni preverjeno)

jao ^ping (ni preverjeno)

ko bi le bila kuhinja nova in veliko večja bi lohk bil drive thru Kfc checken, tudi Mc'donalds, ali pa Burger hill drive thru...

Djoko (ni preverjeno)

Če ni ponudnika, se razpisana ponudba zniža, tudi na pol - poglejte si dražbe na občini, ko gre za nepremičnine. Kristalno jasno je, da se enemu že fejst sline cedijo, da bi vse skupaj pobasal.

Cehhi xxl (ni preverjeno)

Tudi na 1/3 se lohk zniža, samo da ne stoji prazno in se sprehajajo pajki iz gozda!

In reply to by Djoko (ni preverjeno)

Franc s Piramide

Naj Zahović kupi tri ribnike in gostišče, je dosti boljša investicija kot Šmarna gora.

pohorskisvizec

Ranko vprašaj se zakaj ne gre,bo šlo?

ovi (ni preverjeno)

svižće - kaki Ranko -wtf...?

In reply to by pohorskisvizec

pohorskisvizec

ovi,dir.mestnih nepremičnin.Razumeš?

In reply to by ovi (ni preverjeno)

Augsburg (ni preverjeno)

Mestne nepremičnine so ob tretji prodaji šele dvignili ceno ... Bravo biseri. Hočejo slovensko gostilno, ki bo servirala zelje in klobase, najemnina bo pa taka, kot da sama Ana Roš kuha ... ali kako?

Eh, ja. Težko razložiti javnemu sektorju, da če hočeš bankrotirat dvakrat - odpreš gostilno! Nepremičnine ne moreš oddat vrhunskemu ponudniku, če mu nič ne ponudiš. In kaj pravzaprav so ti Trije ribniki tako posebnega? Brez vsebine niso prav nič, vsebino pa lahko da prav ponudnik.

Pojdite v Kobarid, povprašajte Roševo, če je pripraljena narediti podružnico v Mariboru, lahko pa greste v Zemono (pri Vipavi) in vprašate tamkajšnjega kuharja, če odpre podružnico v Mariboru, dajte jim v najem za 10 let s prednostjo možnostjo podaljšanja pogodbe, fiksno najemnino, ki se ne bo spreminjala in ne bo odvisna od prometa ... in je zadeva prodaja ali najeta v hipu.

Ampak to je seveda preveč enostavno: potrebujemo razpise, nerazumne pogoje, oderuške najemnine (ki jih bodo še zviševali), potem pa pridejo tuji turisti, ki hočejo plačat 150 EUR za krožnik in jim nimaš kaj ponuditi.

Prava slovenceljska zgodba ... da te koklja brcne!

Kramatorij (ni preverjeno)

Podpis! Maribor ni bil, ni in nikoli ne bo elitna destinacija za karkoli. To je arbajterfirtl, s tem da so fabrike vse pocrkale. Interes je tu samo še za mešetarjenje in razne švercerje, pamet je že predčasno odšla drugam. Vemo zelo dobro, komu se sline cedijo in želi nižati ceno tako dolgo, da bo še to gostilno (z okolico vred) maznil! Kar volite, to imate in to si zaslužite!

In reply to by Augsburg (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Pa kaj mencate na MOM in Mestnih nepremičninah, sram vas je lahko!Ceno dol in pika!

Starejše novice