Praznični čas za številne slovenske terme in hotelske komplekse pomeni polno zasedenost. Predvsem za nemško govoreče turiste so božično-novoletni prazniki in silvestrovanja v vzhodnem delu Slovenije posebno doživetje.

Za hotelski biser pod vznožjem Mariborskega Pohorja, hotel Arena, in pohorska hotela Videc in Bolfenk prazniki pomenijo odlično zasedenost. Nov najemnik hotelov je po štirih letih gostom znova ponudil silvestrovanje.

»V Hotelu Arena je silvestrovalo skupno 110 hotelskih gostov in celo 40 lokalcev, torej Mariborčanov. Ker je bilo povpraševanje seveda veliko, smo se letos odločili, da jim ponudimo tudi silvestrovanje v wellness centru Arena. Je bilo zelo zanimivo, velika dodana vrednost,« pripoveduje Sanja Simonič, vodja pohorskih hotelov Arena, Bolfenk in Videc.

Podjetje Playgreen, ki pod blagovno znamko Pohorje Resort od septembra najema hotele, se zdaj veseli novega navala turistov. Predvsem italijanski gostje so pozitivno presenečenje, še vedno v te konce radi prihajajo iz nemško govorečih dežel.

Polna zasedenost tudi v Biotermah Mala Nedelja

V Biotermah Mala Nedelja so avstrijski in nemški turisti na drugem mestu, še vedno pa prednjačijo domači gostje. Počitnice v toplicah privabljajo številne slovenske družine. Zasedene so tako rekoč vse sobe v hotelskem kompleksu in v glamping naselju.

»Če bi se dejansko odločili priti k nam, z danes na jutri, žal, ne bi dobili nobene sobe, prav tako ne tja do 5. januarja, ker smo dejansko popolnoma zasedeni. Nakar se nekaj sob sprosti, kakšnih sedem, osem sob bi se še našlo tam drugi teden januarja,« pojasni Žužana Šeruga, vodja prodaje in marketinga v Biotermah Mala Nedelja.

Ne le v notranjih bazenih, tudi v zunanjih je prijetno toplo, medtem ko ima zrak le nekaj stopinj: »Vsem paše, da se malo ogrejemo v teh hladnih zimskih dneh. Zlasti pa za odrasle je potem zanimivo dogajanje od ognjemeta do raznih zabavnih programov, seveda, odlične glasbe ne sme primanjkovati in dobrega vzdušja.« 

Pohorski gostinci in hotelirji v pričakovanju Zlate lisice

Za ljubitelje belih strmin na Mariborskem Pohorju v teh dneh obratuje deset od sedemnajstih naprav, gostinci in hotelirji pa že pogledujejo k bližajoči še tekmi za svetovni pokal Zlata lisica. 1. in 2. februarja naj bi bila tukaj ženska smučarska elita. 

»Zdaj smo seveda v polnih pripravah, tudi mi kot hotelir, na Zlato lisico, čakamo sneg, priprave so v polnem teku, tako da zasedenost bo zagotovo 80, 90 odstotkov še nadalje,« poudarja Simoničeva.

Naval turistov pa se še zdaleč ni končal. Prav te dni prihaja še drugi val gostov, ki bodo na počitnicah uživali vse do praznika Svetih treh kraljev. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice