Rok Snežič kljub odsotnosti premoženja, na mesec naj bi prejemal 300 evrov mesečne plače, v elitnem delu Maribora, natančneje v Tomšičevem drevoredu, gradi milijon evrov vredno vilo. Ta pa naj bi zdaj imela novega lastnika.

Uslužbenci Finančne uprave so februarja davčnemu svetovalcu Roku Snežiču oziroma njegovi ženi zasegli prestižnega jeklenega konjička.

Na Finančni upravi so takrat pojasnili, da bodo avtomobil zadržali, dokler Snežič in njegova žena ne pojasnita, zakaj ima avto registrske tablice države zunaj carinskega območja, torej iz Bosne in Hercegovine, v Sloveniji pa se uporablja že več kot 185 dni. 

Vrnili so jima ga mesec dni pozneje, ko sta poravnala obveznosti, odmerjene z davčno odločbo.

Portal Necenzurirano poroča, da je izkušnja je Snežiča očitno izučila, zato se je vnaprej pripravil na morebitne nove obiske davčnih inšpektorjev.

Razkrili so namreč, da se je Snežič še isti dan, ko je dobil nazaj maseratija, lotil reševanja milijon evrov vredne vile, ki jo gradi v Mariboru.

Zakonca Snežič vilo prepisala na drugo osebo? 

Kot navaja portal Necenzurirano, je vilo njena uradna lastnica Klavdija Snežič tako konec marca z darilno pogodbo prepisala na drugo osebo. Po njihovih informacijah gre za mladoletnega sorodnika.

Ob tem pri omenjenem mediju še navajajo, da je nepremičnino vpisala še dosmrtno služnost uporabe.

»V istem času so se na parceli sredi Tomšičevega drevoreda, elitnega predela Maribora, kjer raste nova vila, začele pojavljati še visoke hipoteke,« so še zapisali: »Vpisujejo jih poslovneži iz Banja Luke, kjer že dolga leta deluje Snežič. Med njimi so tudi stari znanci tamkajšnje policije in pravosodja.«

Snežič uradno brez premoženja

Spomnimo. Snežič, ki ga mnogi poznajo po tesnem prijateljstvu z Janezom Janšo, v samem središču mesta, natančneje sredi Tomšičevega drevoreda, na 500 kvadratnih metrih veliki gradbeni parceli gradi vilo.

Snežič je uradno brez denarja in premoženja, v lasti prav tako nima nobene nepremičnine, osebnega vozila in bančnega računa, po lastnih navedbah je tudi brez prihrankov.

Za polovični delovni čas je zaposlen v podjetju Snežič davčni inženiring, kjer v gotovini prejema 300 evrov mesečne plače, kar je njegov edini uradni dohodek. Podjetje je uradno v lasti Klavdije Snežič, ki za svoje delo prejema 600 evrov mesečne plače.

Kako lahko torej Snežič, ki državo prepričuje, da je revež s socialnega dna in ki po končanem osebnem stečaju državi še vedno dolguje pol milijona evrov, v Mariboru gradi po nekaterih ocenah milijon evrov vredno vilo?

Denar za vilo naj bi prišel iz Bosne in Hercegovine

Ob tem pa Necenzurirano razkriva, da si naj bi Klavdija Snežič denar za nakup zemljišča izposodila po podpisu pogodbe s poslovnežem Stanislavom Koljančićem iz Banjaluke. Šlo naj bi za 150.000 evrov.

Koljančić je sicer lastnik kamnoloma in gradbenega podjetja ter dober Snežičev prijatelj. Snežič je iz Bosne in Hercegovine dolga leta vodil glavnino svojih poslov.

Komentarji (10)

Pikas (ni preverjeno)

Iznakazil je celi drevored in pol mesta s to hišo. Res groza.

pohorc (ni preverjeno)

ali ti je že kdo jebal mater ob pola sedam

In reply to by Pikas (ni preverjeno)

janban

To je vredno milijon evrov? Uredništvo, vi ste pa res teleti.Prepišete vsako neumnost, ki jo napišejo levakarski grezničarji cenzuriranega. Če, bi levakarji napisali, da je ta skelet vreden 10 miljonov, bi vi bumbari to napisali.

Vlado Slamomlatov (ni preverjeno)

Snežič bi bil dosti boljši župan od butastega Arsenoviča.

Vlado Slamomlatov (ni preverjeno)

Snežič se je zavaroval pred hudobijo in grabežljivostjo lakomne mariborske udbomafije.
Pametno.

Politik (ni preverjeno)

Če je to na sliki'to"vam jaz postavim 'boljšo lepšo'za male pare.

Haja (ni preverjeno)

🤣🤣To ni vila, to je kurnik, ki je postavljen na bivšem vrtu vile! 🤮

kar_nekdo (ni preverjeno)

Snežič je največji g.n.o.j. od človeka kar jih poznam.. Kriminalec, prevarant, budalo, idiot... Vsem na očeh se dela norca iz države samo zato, ker je prijatelj od ĐĐja...

Papaštrumpf (ni preverjeno)

Pod šifro, NEMOŽE NAM NIKO NIŠTA...

Jack000000 (ni preverjeno)

tu bi bilo potrebno samo arhitekta zapret.. pa preveriti, ali je postopek izdaje gradbenega dovoljenja tekel v skladu z zakonom, za to katastrofo. :D

Starejše novice