Mestna občina Maribor se je urgentno lotila urejanja mostu na Mariborski otok. Kot so zapisali, v tem trenutku izvajajo začasno ureditev.

Mestna občina Maribor je sporočila, da so danes prejeli inšpekcijsko odločbo Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor za most na Mariborskem otoku. 

Inšpektor je določil, da mora takoj po vročitvi odločbe fiksirati ograjo mostu na delih, kjer do sedaj ni bila izvedena na tak način. 

»V odločbi je prav tako zahtevano, da se nemudoma uredi tudi na določenih delih neravna pohodna lesena konstrukcija mostu,« so še zapisali.

Mestna občina Maribor ob tem dodaja, da je k izvedbi zahtevanih izboljšav pristopila nemudoma in bo uredila tako ograjo kot leseno pohodno površino, kjer bo nameščena talna obloga: »Na tak način bomo kopalcem in obiskovalcem Mariborskega otoka zagotovili varnejši prehod čez most.«

Mestna občina Maribor: Izvajamo začasno rešitev

Županstvo še poudarja, da v tem trenutku izvajajo začasno ureditev. Most bo po koncu kopalne sezone urejen dokončno, v skladu s projektno dokumentacijo, so zatrdili. 

V istem obdobju pa bo Mestna občina Maribor začela tudi z ureditvijo samega kopališča Mariborski otok.

»Vse kopalce Mariborskega otoka obveščamo, da bomo zadevo uredili še danes oziroma v najkrajšem možnem času, saj varnost obiskovalcev jemljemo z vso resnostjo,« so še dodali.

Jurišič: »Most uredite še preden pride do kakšne nesreče«

Igor Jurišič, predsednik Stranke mladih Slovenije Zeleni in mestni svetnik Mestne občine Maribor, je sicer danes, nekaj pred poldnevom, na župana Mestne občine Maribor Saša Arsenoviča naslovil poziv, naj občina uredi most na Mariborski otok tako, da bo varen za obiskovalce. 

»Varovalna ograja pripeta z vezicami, neravna neravna površina in obupen smrad so nekaj, česar si to mesto niti ne želi niti ne zasluži,« je zapisal.

»Ne morem razumeti, da se raje ukvarjate z brvjo, nekaj deset metrov od Glavnega mostu, ki bo mesto stala dva milijona evrov, Evropsko unijo pa še vsaj toliko in bo zgolj še en primer urbanističnega vandalizma,« je še navedel v pozivu in dodal: 

»Glede na to, da je to edini most do edinega letnega kopališča, vas rotim, prosim in pozivam hkrati, da most uredite še preden pride do kakšne nesreče

Kopalno sezono na Mariborskem otoku odprli pred dokončanjem del na mostu

Spomnimo, da so kopalce in obiskovalce Mariborskega otoka ob otvoritvi kopalne sezone zmotile predvsem neenakomerno položene lesene deske na tleh mostu. Prav tako ni pravilno nameščena ograja, ta je na več mestih še vedno speta s plastičnimi vezicami.  

Obnovo mostu izvaja podjetje Senmed, s katerim je občina podpisala pogodbo v višini nekaj več kot pol milijona evrov.

Med drugim naj bi sanirali protikorozijsko zaščito jeklene mostne konstrukcije in pohodno leseno konstrukcijo, obnovili ograjo, namestili razsvetljavo in postavili potopni stebriček pred vstopom na most.

»Žal izvajalec del ni zaključil v pogodbenem roku, kljub temu da smo ga na pogoj začetka kopalne sezone in tveganja v zvezi s prekoračitvijo roka večkrat opozorili,« so za Mariborinfo že sredi julija povedali na občini.

Kot vzrok za zakasnitev so na mariborski občini navedli zamude pri dobavnih rokih.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franca69 (nepreverjen)

Jurisic pa seveda populisticno, kot ponavadi. Igor, zupan se verjetno lastnorocno ne "ukvarja" s projekti, ki so v teku. Za to skrbijo izvajalci. Da bodo pa zadeve urejene kot treba, skrbijo pa pogodbe, ki jih je MOM podpisala z njimi. Nehaj se tak sekirat, ker te bo kap.

Zzzz (nepreverjen)

Zahtevat revizijo

BV (nepreverjen)

Kako to, saj so še dva dni nazaj trdili da je most končan in da na njemu ne bo nobenih del več?

Tojfl (nepreverjen)

Jurišič ima zakupljen Mariborinfo?

sovjak (nepreverjen)

Inšpektorji so se ganili samo za to ,ker so ljudje vstrajali .Za kaj pa že prej niso šli na teren ? Ja vem hudo je iti iz ohlajene pisarne na sonce .

Surfeiter (nepreverjen)

Jurišić? Pa ko bi drugi? Ne poznam človeka, ki bi si tako zavzeto kopal jamo ...

Fritz (nepreverjen)

Glavno da je arsenovic svojim prijateljem plačal v naprej

Mestjanar (nepreverjen)

Ja MOM, kaj ste vi podizvajalec Senmeda (Mr. Nemanič)? To, da opravičujete neznanje in posledično nesposobnost izvajalca je že parodija. Ni mogel pravočasno nabaviti lesenih podnic, žične ograje in par kg barve, vi pa boste sedaj zasilno odpravljali pomanjkljivosti s polaganjem linolej tekača čez diletantsko položene podnice in žično ograjo za domači kokošnjak, ki bo nadomestila sedanjo mrežico za prenašanje sadja ali zelenjave. Totalno ste zabredli, saj zdaj obljubljate rok za končanje del na mostu šele po koncu kopalne sezone. Bravo, g. Jurišič, da javno opozarjate na nedopustne napake!

Starejše novice