Na razpis za upravljavca mariborskega letališča prispela ena ponudba.

Ministrstvo za infrastrukturo je na razpisu za podelitev koncesije za izvajanje storitev obratovanja na mariborskem letališču preko spletnega portala javnih naročil prejela eno ponudbo, so za STA povedali na ministrstvu, kjer za zdaj imena ponudnika še ne razkrivajo, ker je ponudba trenutno še v fazi pregledovanja.

Kot so še sporočili iz pristojnega ministrstva, bo komisija za pripravo in izvedbo javnega razpisa v njihovem imenu pregledala prejeto ponudbo, preverila dopustnost prijave in izpolnjevanje vseh pogojev iz razpisne dokumentacije ter s sklepom ugotovila, ali se kandidatu prizna sposobnost prevzema koncesije.

Če bo ponudniku sposobnost priznana, bo povabljen k pogovorom, na katerih bodo uskladili obseg in način izvajanja koncesije, vzorec koncesijske pogodbe in drugih elementov, potrebnih za oddajo končne pisne ponudbe.

Ministrstvo dopušča možnost, da razpis zaključi brez izbora

Po zaključenih pogovorih, ki jih bodo izpeljali v enem ali več krogih, bo ministrstvo oblikovalo povabilo k oddaji končne ponudbe, iz katere bodo morale biti razvidne končne ponujene vrednosti glede na posamezna merila razpisne dokumentacije.

Po njenem prejemu bo koncedent končno ponudbo ocenil skladno z merili, postopek izbire bodo končali z izdajo akta izbire, s podpisom koncesijske pogodbe in izpolnitvijo morebitnih odložnih pogojev.

Na ministrstvu ob tem dopuščajo tudi možnost, da v primeru, če v sklopu postopka javnega razpisa ne bo pridobil nobene finančno sprejemljive ali vsebinsko ustrezne končne ponudbe, da prejeto končno ponudbo zavrne in postopek javnega razpisa zaključi brez izbora

Razpis dvakrat podaljšali

Ministrstvo za infrastrukturo je razpis za podelitev koncesije za izvajanje storitev obratovanja na mariborskem letališču podaljšal dvakrat po dva tedna.

Kot je ob zadnjem podaljšanju povedala ministrica Alenka Bratušek, so se za to odločili, ker so morebitni ponudniki pred dokončno odločitvijo želeli še nekaj dodatnih informacij. Ker si po njenem resnično želijo najti najboljšo rešitev za letališče, niso videli težav, da jim ne bi ugodili.

Bratušek je ob tem znova poudarila, da ima omenjeno mednarodno letališče zelo veliko neizkoriščenih možnosti, zato še vedno upajo in verjamejo, da jim bo uspelo najti korektnega partnerja, ki bo vedel, kaj z njim v prihodnje početi.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
orožnik (nepreverjen)

Najboljša ponudba bi bila ponudba okoliških kmetov, preorjejo, posejejo, pokosijo, nobenega metanja denarja več v ta fosil brez dna, vsi zadovoljni.

Starejše novice