Vir: osebni arhiv
Ste že poskusili Super Pizzo? Čeprav Prekmurca, ustanovitelja mobilne picerije, s ponudbo hrane na trgu nista dolgo, sta z povpraševanjem zadovoljna.

Začetek ideje pečenja pic za prijatelje sega pred leto 2020. Po večletnem razvoju peči, receptur in razvoja celotnega vozila, ki je prirejeno za hiter premik in zelo hitro pripravljeno za delo na izbrani lokaciji, pomurska podjetnika Boris Balažic in Igor Banfi že več kot eno leto uspešno vodita mobilno picerijo, imenovano Super Pizza.

»Zgodba, kako se je začelo vse skupaj, pa je stara že več let,« začne pripovedovati Balažic.

»Že nekaj časa smo skupaj pekli pice, tudi drugače doma zelo radi kuhamo in pečemo, vedno smo poskušali narediti kakšen korak naprej. Prišli smo tako daleč, da smo naredili lastno peč, šli smo k prijateljem in jim pekli pice, rekli so, da so z njimi zadovoljni. Odločila sva se, da 'vse skuper spakejramo na potače pa pelamo',« v šali doda.

Food trucki so zadnje čase vse bolj popularni. Kot nam pove Balažic, je tudi trend zadnjih dveh, treh let v gostinstvu pripomogel k takšni odločitvi.

Predelali Crafterja, s katerim se vozijo po vsej Sloveniji

»Odločila sva se, da za najino mobilno picerijo vzameva nov avto - Volkswagen Crafter, ker sva potrebovala veliko in prostorno vozilo,« pojasni.

To jima je bilo tudi najbolj pomembno, saj sta morala vanj spraviti peč, hladilnike, sestavine in postrežni pult. 

Balažic omeni tudi, da je bilo dokaj težko dobiti delovno silo, trenutno sta zaposleni punci, ki ju med pogovorom pohvali: »Res ju moram pohvaliti, zelo lepo in dobro delata, velike korake sta že naredili.«

V ponudbi razne vrste pic

»Picerija je specifična,« pravi Balažic. Odločili so se za ponudbo izključno pic, v vozilu obstajajo določene omejitve. Težko bi delali pice in še mogoče žar, enostavno je premalo prostora in nekako - to ne gre skupaj, pravi. 

Koliko časa testo stoji, nam niso želeli razkriti. Testo je narejeno bolj v napolitanskem stilu, pica pa ni ravno napolitanska. V našem okolju se pričakuje, da je pica bolj obložena. 

Odločili so se, da bodo ponujali večinoma klasične vrste pic, nikakor pa niso pozabili na najmlajše. Ti imajo po besedah Balažica najrajši pico Nutella: »Ob posebnih priložnostih pa smo seveda pripravljeni narediti še kakšno po želji.«

Super Pizza na vsakem koraku

Čeprav na trgu niso dolgo, so z povpraševanjem zadovoljni. 

Kot ponudniki hrane so sodelovali že na kar nekaj dogodkih. Kot omeni Balažic, so bili prisotni že na raznih 'team buildingih', na soboškem kopališču, povabljeni so na različne lokacije. V enem letu so dosegli že mnogo lačnih ust po Sloveniji, poleg tega pa neverjetno rast in napredek. 

Super Pizzo boste lahko poskusili že na naslednji Sočni vilici, zato je nikar ne zamudite. Lokacije, kjer jih lahko najdete, objavljajo tukaj

»Kaj pa je pri pici najbolj pomembno? Meni to, da je dobra,« nam v smehu še pove Balažic. 

Komentarji (6)

magyar bacsi1 (ni preverjeno)

Butcher kudila pa baje ustanavlja mobilno šunkarno!!!!

Fischer (ni preverjeno)

Svetovna zamisel, good job!

Neviden (ni preverjeno)

Spet neke kvazi Ameriške finte,ha,ha

Surfeiter (ni preverjeno)

Ko sem pogledal ta njihov spot in tega telebana, ki misli da nekaj ve, sem izgubil apetit za vse pice tega sveta ... da se skriješ v bodoče, kmetavz zarukani ...

Danvid (ni preverjeno)

Pica z nutelo???nekaj pa vam je hudo zaškodlo'cepivo že špila.Drugače pa vsaj dobro ,da ima dve punci,ker kdo pa hoče gledati deda koti pico prinese,ni bolj butaste ideje kot je M. kelnar 'no razen gej gostilnah.

andrej 57 (ni preverjeno)

Vsem luzerjem in herojem za tipkovinco, razen izjeme Fisher...potrpite še malo, socialna pride desetega, kot vsak mesec, in si boste spet lahko privoščili čike in vino v tetrapaku.
Človek se trudi in išče priložnosti v življenju. Bravo za pogum.

Starejše novice