Danes je potekala seja vlade Republike Slovenije, na kateri je bilo govora o sproščanju oziroma zaostrovanju ukrepov. Od prihodnjega torka bodo v devetih od dvanajstih regij odprte šolo za prvo triado in vrtce.

Vlada je danes z vodstvom sprejela odločitve, ki izhajajo iz aktualne epidemiološke situacije. Iz črne faze je devet regij prešlo v rdečo fazo. To pomeni, da se odpirajo vrtci in šole za prvo triado. V črni fazi še naprej ostajajo Posavska, Goriška in Jugovzhodna regija.

"Trendi so optimistični, zato bo devet od dvanajstih regij prešlo iz črne v rdečo fazo, kar pomeni sproščanje nekaterih ukrepov. Od naslednjega tedna bo potekal pouk v šolah za prvo triado in sicer po C programu, odprti bodo tudi vrtci, seveda v skladu s strogimi ukrepi in navodili NIJZ," je danes v izjavi po seji vlade povedal predsednik vlade Janez Janša. 

Pouk se bo začel šele v torek, saj bodo zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah v ponedeljek morali na testiranje.

Kaj se odpira v rdeči fazi?

V rdeči fazi je, poleg odprtja vrtcev in šol za prvo triado po programu C, predvideno še odpiranje oziroma sproščanje za naslednje stvari:

- nujne laboratorijske vaje za študente,
- odprtje muzejev, knjižnic, galerij
- brezkontaktne športne aktivnosti na prostem, individualna vadba in vadba družin
- avtomehanične in podobne servisne dejavnosti
- smučišča
- nekatere trgovine (ob upoštevanju navodil NIJZ)

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice