Ponudnik, ki bi pripravil projektno dokumentacijo za novo streho na osrednji tržnici, še vedno ni bil izbran.

Kot smo poročali pred časom, so vendarle začeli teči postopki za novo streho nad mariborsko tržnico, ki jo »krasijo« dežniki. Pri Snagi so julija k oddaji ponudb povabili tri arhitekturne biroje, avgusta pa bi že moral biti izbran najcenejši ponudnik. A zaradi zapletov ni bil.

Strokovna komisija, ki ima nalogo, da izpelje postopek izvajalca priprave projektne dokumentacije za streho na osrednji tržnici, se je seznanila s tremi prejetimi ponudbami, a najcenejšega ponudnika ni izbrala. Razlog so različna pravna mnenja v zvezi z avtorskimi pravicami.

Odlog zaradi pravnega mnenja

»Komisija sklepa o izboru najugodnejšega ponudnika še ni sprejela, saj je dan pred odpiranjem ponudb prejela pravno mnenje, ki ga je pri znani odvetniški pisarni naročil Atelje Hočevar iz Ljubljane. Pravno mnenje govori o avtorskih pravicah, ki naj bi izhajale iz leta 2006 podpisane med arhitekturnim birojem Atelje Hočevar in podjetjem Konstruktor,« so sporočili s Snage.

Snaga je sicer v številnih poskusih urejanja strehe na mariborski osrednji tržnici v preteklih letih pridobila dve pravni mnenji, ki sta zavzeli stališče, da avtorskih pravic nad preureditvijo ploščadi nima nihče, razen lastnika. To pa je Mestna občina Maribor, ki lahko prosto odloča, komu bo zaupala izdelavo arhitekturne rešitve in pripravo projektne dokumentacije.

»Kljub temu se je strokovna komisija odločila, da z vsemi pravnimi mnenji seznani obe pravni službi, tako Snage kot Mestne občine Maribor, in na podlagi teh dveh mnenj sprejme odločitev o nadaljnjih korakih v postopku pridobivanja projektne dokumentacije,« je časovno zamudo pri izbiri ponudnika obrazložila Snaga.

Kako bo postopala Mestna občina Maribor in kdaj bo komisija lahko izbrala ponudnika, še ni znano.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice