Starša Julijana sta prepričana, da ima njun sin zaradi napake zdravnikov zdaj hudo okvaro možganov, zaradi česar je na vozičku in ne more govoriti. Staršem zdaj pritrjuje tudi nemški strokovnjak.

Obupani starši zdaj devetletnega fanta Julijana Peterke iz Cankove od Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana zahtevajo 860 tisoč evrov odškodnine. Gre za najvišjo odškodnino pri nas. 

Julijan hudo bolan zaradi napake zdravnikov

Julijan se je rodil s srčno napako, vendar pa starša vztrajata, da je bil deček pred operacijo živahen in razen tega, da je imel srčno napako, zdrav.

Okvara na srčnem spodbujevalniku je pri dečku povzročila več usodnih srčnih zastojev, zaradi katerih je fantek zdaj hudo prizadet.

Starši kliničnemu centru očitajo, da jih zdravniki niso dovolj obveščali o stanju otroka. Prav tako naj bi eden od zdravnikov Julijana na ultrazvok poslal šele po dveh mesecih, čeprav naj bi mu starši vseskozi prigovarjali, da je z otrokom nekaj narobe.

Prispelo mnenje nemškega strokovnjaka, ki pritrjuje staršem

Na sojenju pred tremi leti je sodnica predlagala, da Julijana pregleda še izvedenec iz Nemčije. In zdaj je prispelo mnenje nemškega strokovnjaka, ki pritrjuje mnenju staršev.

Kot je razvidno iz poročila nemškega strokovnjaka, edino zdravljenje, ki ni bilo izvedeno optimalno, je bila vstavitev elektrode med posegom konec septembra 2019. 

Nemški strokovnjak pravi, da namestitev nove elektrode ni bila pravilna. Potrebno bi bilo izvesti drugačno vstavitev elektrode. 

Piše še, da kirurg, ki je operiral, očitno ni pravilno izvedel menjave. Pred posegom je bila zabeležena dobra funkcija prekata, po posegu pa več ne. 

Dodaja še, da bi bile potrebne ultrazvočne preiskave srca, ki pa jih ni bilo. 

Zdravniki naredili napako

Nemški strokovnjak v svojem poročilu zaključuje, da ima deček Julijan redko in kompleksno srčno napako, ki je bila najprej zelo dobro zdravljena. 

V sklopu potrebne menjave elektrode spodbujevalnika pa je zaradi napačne namestitve prišlo do poslabšanja srčne funkcije, kar je privedlo do ponovne operacije in večkratnih reanimacij. 

Zato ima Julijan zdaj zelo hudo okvaro možganov, kar po mnenju nemškega strokovnjaka ne bi mogli pričakovati zaradi srčne napake. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec

1x je potrebno stopiti na prste bogovom v belem!

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Ubogi otok in starši...

Starejše novice