Obnova Ljudskega vrta pa ne zajema zgolj menjave travnate površine, o kateri smo poročali včeraj. Kaj še bo spremenjeno in izboljšano, smo povprašali Mestno občino Maribor.

Včeraj smo poročali o 1,26-milijonski menjavi travnate površine v Ljudskem vrtu, ki je pričela potekati takoj po koncu nogometnega prvenstva, s tem pa se je tudi vstopilo v prvo fazo težko pričakovane obnove stadiona.

Zamenjava na glavnem igrišču znaša 630.000 evrov in jo v celoti financira NK Maribor, medtem ko bodo v drugi polovici leta zamenjali tudi tisto na pomožnem igrišču (iste vrednosti), pri čemer pa bo Mestna občina Maribor zagotovila 500.000 evrov.

Kaj bo zajemala celovita obnova?

Ker pa bo obnova stadiona zajela večji del kot le zelenico, smo se obrnili na Mestne občino Maribor, ki nam je pojasnila, kaj bo zajemala tako imenovana »celotna obnova«.

Zahodna tribuna bo dopolnjena z novo komunikacijsko klančino in povezovalnim hodnikom za novinarje, VIP goste in funkcionarje, ki bo omogočal povezavo stare tribune s severnim in južnim traktom. Povečali bodo tudi število VIP sedišč ter uredili tiste za komentatorje in novinarje, kar pomeni okoli 90 komentatorskih in 120 novinarskih mest, ob tem pa bodo dodali tudi sedeže za funkcionalno ovirane osebe in njihove spremljevalce.

Predvidena je tudi izvedba VIP lože, namenjene pogostitvi na visoki ravni, kar bo zaobjemalo šest lož s skupno kapaciteto za približno 154 sedežev. Dodana bo tudi platforma za glavno kamero, ki bo umeščena kot montažna jeklena konstrukcija.

Tribuna jug bo namenjena gostinsko-trgovinski dejavnosti, medtem ko bodo na severni prostori za nogometne šole NK Maribor, novinarsko središče in prostori za upravljavca stadiona.

Z deli bi se pričelo konec julija …

Na Mestni občini Maribor so sporočili, da je obnova stadiona v fazi začetkov javnega razpisa in da so v pričakovanju PZI projektne dokumentacije za finalizacijo severnega in južnega podtribunja (pričetek javnega razpisa bo drugi teden v juniju).

»Če ne bo pritožb v izvedbi javnega razpisa, bi lahko pričeli z deli (sever in jug) konec julija. Ker je za zahodno tribuno potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje, bo gradnja na tem delu stekla v jeseni 2018, v kolikor ne bo nepredvidenih zapletov,« so dodali.

Glede na navedeno bo investicijski program izdelan posebej za finalizacijo prostorov severnega in južnega podtribunja ter posebej za rekonstrukcijo zahodne tribune. Prvi investicijski program bodo mestni svetniki potrjevali na izredni seji 7. junija, drugega pa predvidoma na julijski seji, so povedali na občini in dodali, da vseskozi zgledno in tvorno sodelujejo s klubom pri procesu priprave projektne in druge dokumentacije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice