FOTO: Jure Banfi
Ljudski vrt je takoj po končani sezoni postal gradbišče. V polnem teku je projekt zamenjave travnate površine mariborskega stadiona, ki ga v celoti financira klub in mora biti zaključen do 9. julija.

Že nekaj dni po zadnjem roku za končano menjavo travnate površine bo namreč na sporedu prva evropska preizkušnja Mariborčanov. Na domačem igrišču se bodo predstavili 12. oziroma 19. julija, ko bodo potekale tekme prvega kroga kvalifikacij za ligo Evropa.

Zamenjavo dotrajane travnate površine, ki je »zdržala« vse od obnove Ljudskega vrta leta 2008, v celoti financira NK Maribor. Predračun za zamenjavo dotrajane travnate površine na glavnem igrišču znaša 630.000 evrov, so sporočili iz NK Maribor.

NK Maribor za menjavo zelenic prispeva kar 760.000 evrov

To pa še ni vse. Za izboljšanje igralnih in pogojev za vadbo je bila sprejeta odločitev, da se zamenja tudi travnata podlaga na drugem igrišču v Ljudskem vrtu. Tudi predračun za zamenjavo travnate površine na pomožnem igrišču znaša 630.000 evrov.
Za menjavo travnate površine na pomožnem igrišču v Ljudskem vrtu bo 500.000 evrov zagotovila Mestna občina Maribor, NK Maribor pa se je obvezal, da bo pokril razliko do polne vrednosti s svojimi sredstvi, torej 130.000 evrov.

Skupno bo menjava travnatih površin v Ljudskem vrtu stala kar 1.260.000 evrov. Od tega bo NK Maribor prispeval 760.000 evrov, mariborska občina pa 500.000 evrov.

Obnova stare tribune odvisna od nastopov v Evropi

Po zamenjavi travnate površine pa bo stekel tudi 5,5-milijonski projekt obnove Ljudskega vrta, ki ga financira Mestna občina Maribor. Začetek obnove zahodne tribune bo stekel po pridobitvi gradbenega dovoljenja in po izvedbi javnega razpisa, na mariborski občini pa so za Mariborinfo povedali, da bo po pričakovanjih gradnja stekla v začetku jeseni 2018.

A to ni odvisno le od gradbenega dovoljenja in postopka izbire izvajalca. Veliko vlogo pri tem imajo tudi nastopi NK Maribor v evropskih tekmovanjih.

Občina in NK Maribor tekom projekta zgledno sodelujeta in začetek gradbenih del na stari tribuni je odvisen, kdaj bo Maribor zaključil evropska tekmovanja. V primeru uspeha v vseh štirih krogih kvalifikacij in nastopa v ligi Evropa se lahko zgodi, da bo prenova zahodne tribune Ljudskega vrta prišla na spored šele prihodnje leto.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice