Slika je simbolična.
Luštovega paradižnika trenutno ne morete kupiti, a bo ta kmalu spet na voljo.

Že lani se je - kot smo takrat tudi poročali - na naše uredništvo obrnil bralec, ki je spraševal, zakaj od začetka zime pa vse do takratnega maja priljubljenega prekmurskega paradižnika Lušt ni bilo na trgovskih policah.

Iz podjetja Lušt so takrat pojasnili, da paradižnika ni bilo v prodaji, ker so se zaradi energetske krize odločili za bolj varčno proizvodnjo.

»Letos zaradi varčevanja z energijo in tveganjem, da bi lahko prišlo do težav z dobavami energije (redukcije), začasno nismo imeli zimske pridelave, saj je bilo v jeseni, ko bi mi že morali pričeti s pridelavo, preveč nejasnosti,« je za naše uredništvo takrat pojasnila Izidora Dešnik iz podjetja Paradajz.  

Kako je s prodajo Luštovega paradižnika letošnjo zimo?

Mnogi se tudi letos sprašujejo, zakaj v trgovinah ponovno ni mogoče kupiti Luštovega paradižnika.

Iz Lušta pojasnjujejo, da so s poletno okolju prijazno pridelavo v Renkovcih decembra zaključili, v rastlinjaku v Mali Polani pa prvi paradižniki že zorijo.

»Kljub temu da se cene energije niso povsem umirile, smo se v podjetju odločili, da v zimskih mesecih spet pridelujemo paradižnik za naše kupce.

Tako bo paradižnik, ki ni prepotoval tisoče kilometrov po Evropi in je pridelan v Sloveniji, spet na voljo v zimskih mesecih in bo še vedno Svež. Sočen. Slovenski,« pojasnjuje Dešnik.

Kdaj bo paradižnik ponovno mogoče kupiti?

V rastlinjaku v Mali Polani v zimskih mesecih pridelujejo srednje in drobnoplodni paradižnik, na Luštni domačiji v Renkovcih pa ga lahko že kupite.

Postopoma bodo paradižnik dostavili tudi vsem večjim trgovcem po Sloveniji, spomladi bodo začeli tudi z obiranjem grozdastega paradižnika v Renkovcih, kjer bodo paradižnik pridelovali in obirali vse do konca leta.

Komentarji (15)

Kurbinsin (ni preverjeno)

krc jih gleda, njihov paradajz je za drek

44 (ni preverjeno)

Sparajo....

Düplek (ni preverjeno)

Ni boljega od domacega!

zabji fris (ni preverjeno)

plasticni paradajz po oderuski ceni-vas lust.....

In reply to by Düplek (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Je brez okusa
Fuj.

43 (ni preverjeno)

Ni vreden tega denarja, ker dobiš par dni star paradajz brez pravega okus, ki je pobran te pa stoji par dni v hladilnici.

sarikaz (ni preverjeno)

V Hoferju je do jeseni bil en prekmurski paradajz,tisti je bil ta pravi,dober,vsaj za klasi višji od Lušta,pa še cenejšiLušt pa ima vsako leto izgovore.

Revoz (ni preverjeno)

Barabe lažnive mislijo da bo folk k njim hodo po ta paradajs predragi ne k kupujem tega DREKA za 5e kg

končno! (ni preverjeno)

Hvala bogu, bomo vsaj jedli okusen paradižnik to zimo. Lani ga je res dosti ljudi pogrešalo, vključno z mano.

Surfeiter (ni preverjeno)

PsihoParadajz, baje vzgojen s pomočjo sprememb genske zasnove ... vzgojen brez zemlje in nešteto krat šprican ... zato pa nima ne vonja in ne okusa po paradajzu ... ima pa ceno ... kemija stane ...

pohorskisvizec

Surfić plus.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Pravna država (ni preverjeno)

Lepa reklama

VojkoZMajolko (ni preverjeno)

A tako gre to po novem? "Na nas je se obrnil bralec...", namesto jasnega napisa, da gre za oglasno sporočilo. Glede na to, da imajo nekateri precej izkušenj v piaru in oglaševanju, bi pričakoval resnejši prispevek.

Falanga (ni preverjeno)

Ni prepotoval pol Evrope, a je kljub vsemu tvorba mnogih umetnih substanc in "pridelek" hyper pridelave.
In kaj pri tem pomaga, da je zrasel v Sloveniji?

HULK (ni preverjeno)

Toti paradajz ima ničen vonj, žmah pa pod povprečjem. Grapolo mi je daleč boljši, pa še pol cenejši je. 0

Starejše novice