Bralci opozorjajo na manjkajoča igrala na otroškem igrišču v središču mesta.

Samo igrišče je ob križišču Slovenske ulice in Gledališke ulice, natančneje pod tako imenovanim rdečim vrtcem oziroma vrtcem Ivana Glinška Maribor je bilo nadvse priljubljeno, saj je bilo na njem vedno veliko otrok.

Na uredništvo Mariborinfo so se obrnili bralci, ki so nas opozorili, da so bila igrala, iz njim neznanih razlogov, odstranjena

Zato smo se obrnili na Mestno občino Maribor in preverili, kaj se je zgodilo. 

Prišlo je do udora

Na mariborski občini pojasnjujejo, da je konec marca Mestna občina Maribor v sodelovanju z Javnim podjetjem Snaga in Medobčinsko inšpekcijo - Komisija za izvedbo funkcionalnih pregledov javnih otroških igrišč na javnem igrišču na Slovenski ulici opazila večjo nepravilnost.

 Na parceli, kjer stoji igrišče, se je vdrl del zemljišča v bližini večjega igrala. 

Nigrad je težavo opazil prvi in zavaroval luknjo.

Se bodo igrala vrnila?

Na občini so še zapisali, da so še isti dan iz strani Pravne službe Mestne občine Maribor prejeli informacijo, da je ta parcela v denacionalizacijskem postopku, zato je bila najbolj očitna rešitev umik igral.

Umik obstoječih otroških igral in zapolnitev luknje, kar je dne 5.4.2024 opravilo Javno podjetje Snaga, ki je koncesionar in skrbi za varnost javnih otroških igrišč.

Igrala so skladiščena pri koncesionarju, ki jih bo umestil na druga javna otroška igrišča.

Komentarji (3)

jugoslavije ni… (ni preverjeno)

torej poteka -postopek vracilo roparsko ukradene nepremicnine po 1945 iz strani jugokomunisticnih okupatorjev/jugobanditov!!!se ogromno na tak nacin pokradenih nepremicnin je v sloveniji!!!! vsi podatki o lastnistvu -ce vam je bilo ukradeno -so na sedezu evangelicanske cerkve na dunaju-slovenija je bila pod avstroogrsko upravo- tako da imate morebitne potrebne podatke -tam-gremo naprej-!pod sloganom zahtevaj nazaj kar so ukradli komunisti!!lep pozdrav vsem!!

Mirco (ni preverjeno)

Na tem mestu bo zrasel stanovnjski blok.
Zakaj se na obcini sprenevedajo?
Vprsajte novinarji pristojne sli so ze umestili blok v prostor. Lp

Karantanec (ni preverjeno)

Tu je prostor za kakšno stavbo, brez nje izgleda kot škrbina.

Starejše novice